A baba köhögni kezd az ivóvíz után

A csecsemők különböző okok miatt köhögnek, beleértve a betegségeket, az egészségügyi állapotokat és az irritációt. Ha a baba ivóvíz után köhög, akkor a reakció hőmérséklete lehet, ha a víz rendkívül hideg. Egy nagyon hideg ital irritálhatja a torkot és a légutakat. Ezenkívül a baba túl gyors lehet, vagy túl sok vizet fog a szájába, ami köhögést okoz. Ez különösen akkor fordulhat elő, ha a baba vízbe esik egy szivacsos pohár vízzel, vagy a fejét túlságosan hátrafelé döntve.

Köhögés okai

Ha egy baba köhög, akkor lehet, hogy ijesztő, de általában nem jelent súlyos betegséget vagy állapotot a KidsHealth szerint. Valójában a köhögés előnyös, mivel segít megvédeni a baba légutait. A köhögést asztma vagy bakteriális vagy vírusfertőzés okozhatja. Ha egy baba egy betegség által okozott köhögést szenved, bizonyos környezeti irritánsok ideiglenesen súlyosbíthatják a köhögést, például a hideg levegőt, erős illatokat vagy a kedvtelésből tartott köhögést. A nagyon hideg víz súlyosbíthatja a baba által előforduló köhögést, és ennek semmi köze sincs az italhoz.

A probléma meghatározása

Ha a víz köhögő varázslatot okoz a baba belsejében, próbálja meg meghatározni az irritáció okát. Ha a víz túl hideg, győződjön meg arról, hogy a víz, amelyet ivott, legalább a szobahőmérséklet a jövőben. Győződjön meg róla, hogy nem dobja le, vagy tiltja a fejét, amikor ivott, így nem kap óriási gipszeket, amelyek gúzt és köhögést okoznak neki. Ha nem vagy biztos benne, miért köhög és fájdalmasnak tűnik, hívja gyermekorvosát.

figyelmeztetések

Ha a baba tartósan köhög, ivóvíz után, győződjön meg róla, hogy nem ad neki semmiféle over-the-counter köhögés elleni gyógyszereket, figyelmeztet az American Academy of Pediatrics HealthyChildren. Ezek a gyógyszerek veszélyes mellékhatásokat jelenthetnek csecsemők és 2 év alatti gyermekek számára. Ezenkívül sok helyen ajánlott a mézes keverék használata a köhögés megnyugtatására, bár a csecsemőknek – a 12 hónapos kor alatti csecsemőknek – soha nem szabad adni a mézet, hogy megakadályozzák a csecsemő botulizmust, javasolja Dr. Jay L. Hoecker, a MayoClinic.com.

Mikor kell felhívni a gyermekorvosát?

A baba köhögése ivóvíz után valószínűleg nem komoly, de hívja gyermekorvosát, ha nehézségei vannak a légzésben vagy nagyon gyorsan lélegzik, az ajkán, a nyelvén vagy az arcán kék színű, a köhögését magas láz kísérte, vagy sóhajtott .