A biotin 5000 mg mellékhatásai

A biotin, más néven H vagy B7 vitamin, vízoldékony összetett vitamin, amely létfontosságú az erős, egészséges haj és köröm számára, és olyan élelmiszerekben megtalálható, mint a mandula, a tojás, a máj, a pekándió, a szardínia és a teljes szemek. A biotin fontos szerepet játszik a sejtek anyagcseréjében az aminosavak és a szénhidrátok metabolizálásával, és segíti a tápanyagok energiává történő átalakítását. A kutatások azt mutatják, hogy a biotin nagy dózisoknál nem okoz toxicitást, és nem okoz mellékhatásokat, a University of Maryland Medical Center szerint. Azonban allergiás mellékhatások fordulhatnak elő.

Egy rendkívül ritka állapot, az eozinofil pleuropericardialis folyadékgyülem, túl nagy mennyiségű biotint vett fel egy, a lovetoknow.com által részletezett bejelentett esetben. Pontosabban, a biotin magas dózisait és a B5-vitamint együttesen feltételezték, hogy ezt a súlyos reakciót okozták. Az eozinofil keringő folyadékgyülem életveszélyes állapot, amely akkor következik be, amikor a vér és a levegő belép a tüdő körüli pleurális üregbe, ami jelentős tüdőfertőzést eredményez. Ismét ez csak egy ismert esetben fordult elő, így az ilyen fertőzés valószínűsége nagyon alacsony.

A felesleges biotin kiválasztódik a vizeletbe, ezért nincsenek ismert mellékhatások ebben a vitaminban. Azonban minden elfogyasztott anyag hordozza az allergiás reakció lehetőségét, ezért tudassa orvosával, ha bármilyen allergiás reakciója van a biotinra, ahogy azt a Drugs.com tájékoztatta. Az a tény, hogy ez egy B-vitamin, azt jelzi, hogy azok, akik allergiásak a kobaltra vagy a kobalaminra, nem vesznek el biotint. Egyes allergiás esetekben súlyos reakció léphet fel. A jelek közé tartozik a mellkasi és torokfeszülés mellkasi fájdalommal, ami jelezheti az életveszélyes reakciót, anafilaxiát. Az anafilaxia tudatvesztést és súlyos légzőszervi vagy légzési problémákat okozhat. Ez vészhelyzet – az azonnali orvosi kezelés elengedhetetlen.

Mivel a biotin létfontosságú a zsírsavak és a glükóz képződéséhez, a vitamin nagy dózisa befolyásolhatja a vércukorszintet, amint azt a MayoClinic.com megjegyezte. Ezért ha cukorbeteg vagy, kérdezze meg kezelőorvosát a biotin-kiegészítéssel kapcsolatban, mielőtt a kiegészítést önmagában bevenné.

Bizonyos esetekben vannak olyan helyzetek, amikor a biotin nagyon nagy dózisa orvosi kezelésben részesül. Például a biotin 5000 mg segíthet az élesztőfertőzések, például a Candida albicans kezelésében, így nem keletkezik élesztőszerű állapotából gombás formában, amint azt a FungusFocus és az altMD Encyclopedia of Alternative Medicine tárgyalja. A diabétesz kezelésére az allopátiás orvosi szakmában nagy dózisú biotint is használnak, mivel fokozza az inzulinérzékenységet és hatékonyan növeli a glükóz metabolizmusában részt vevő enzimek szintjét, megállapítja, hogy a biotinhiány rendkívül ritka, a MayoClinic.com Megállapítja, hogy nincs elfogadott táplálékkiegészítés. Azonban a normál vagy megfelelő beviteli javaslatokat az alábbiak szerint határozták meg: 10-20 mikrogramm (mikrogramm) az újszülöttek 3 éves korú gyermekei számára, 25 mikrogramm a 4-6 éves gyermekek számára, a 7 és 10 év közötti 30 mikrogramm, 30-100 mcg serdülők és felnőttek számára. 1000 mikrogramm milligrammban (milligrammban), ezért az 5000 mg-os dózis szignifikánsan magas: ellenőrizze orvosával, mielőtt a biotin 5000-et szedné bármilyen betegség kezelésére.

Eozinofil pleuroperikardialis effuzia

Allergiás reakció

Vércukor hatások

Adagolás: atípusos és javasolt