A buborék tea egészséges?

Bár maga a tea is egészséges, és antioxidánsokat kínál, amelyek csökkenthetik a szívbetegségek és a rák kockázatát, a buborék teája nem túl tápláló. A “buborékok” ebben a teákban tapioca gyöngyökből állnak, és a teát gyakran édesítik cukorral és néha édesített sűrített tejzel is. Ezek a további összetevők a kalóriákban és a cukorban nagyobbak, és nehezebbek az egészséges táplálkozáshoz illeszkedni.

A tipikus buborékos tea nem egészséges. A recept változó, de tartalmazhat akár 1/2 csésze főtt tapioca gyöngy, 1/4 csésze cukor és 1/8 csésze édesített kondenzált tej adagonként. Ez sokkal több, mint az American Heart Association által ajánlott 6 teáskanál napi hozzáadott cukor nőknél vagy 9 teáskanál férfiaknál. Hozzáadása ezeknek az összetevőknek kalóriatiszta tea hozzá 453 kalória az ital.

Ezt az italt a tapioca gyöngyökkel együtt csak egy evőkanál barna cukorral és egy kis zsírtartalmú tejet és kókusztejkeveréket használhatunk az édesített sűrített tej helyett egy enyhén egészségesebb teát, 150 adag kalóriát adagonként. Bár még mindig egy kicsit magas a cukor, a javasolt cukorszint javasolt fele a nők számára, elég zsírban és kalóriában elég alacsony ahhoz, hogy alkalmanként kezelje a kényeztetést.

Táplálkozási hátrányok

Egy egészségesebb verzió