A gyermekek elrontásának hosszú távú hatásai

Szülőként szeretné megadni gyermekeinek mindent szívük vágyakozására, hogy boldoggá tegye őket, de a túl gyakran, túl gyakran adományozó szülők elrontják gyermekeiket. Gyermekek rágcsálódása káros lehet számukra, mind szociálisan, mind pedig fejlődésükön. Mivel a gyakran elkényeztetett gyermekeknek nem kell saját problémáik megoldására tanulniuk, hiányozhatnak azok a készségek, amelyek ahhoz szükségesek, hogy sikeresen tárgyalják a felnőttkori igényeket.

Függőség

Az elkényeztetett gyermekek túlságosan függhetnek szüleiktől, ami miatt boldoggá válhatnak felnőttként. A kutatók, Connie Dawson és David J. Bredehoft egy tanulmányt idéznek, amely szerint a gyermekkorban elkényeztetett, főiskolai idősebb fiatal felnőttek hajlamosak voltak elhinni, hogy egyedül az ember boldogtalan, és hogy boldogságuk forrása más emberek, nem pedig maguk.

Felelőtlenség

Amikor a gyerekek elkényeztetik őket, gyakran nem kell megtanulniuk a felelősségteljes viselkedést. A “Baton Rouge szülői magazin” szerint a gyermekek, akik elkényeztetettek, nem képesek megérteni a felnőttek határainak fogalmát, és olyan problémákkal küzdenek, mint a kiadások, szerencsejátékok, túlzás és ivás. Ezeket a gyerekeket néha nem motiválják, és lusta vagy dühösnek tekinthetők. Az érzelmi érettség hiánya és a rossz problémamegoldó készség hiánya miatt ezek a felnőttek elaludhatnak és boldogtalanok lesznek az életükben.

Tiszteletlenség és kifogás

A tiszteletlenség és a dacolást a megromlott gyermekek jellemzik, akik valószínűleg nyafognak, könyörögnek, figyelmen kívül hagyják vagy manipulálják az utat. Gyakran előfordul, hogy a megromlott gyerekek annyira túljutottak, hogy nem tudják kifejezni magukat más módon, mint negatív viselkedésükön keresztül. A lázadás természetes válasz lehet ezeken a gyerekeken, akik túlzottan védettek és túl vannak védve.

Szegény kapcsolattartás

Mivel nem tanulták meg, hogy a kapcsolatok magukban foglalják mind az adni, mind a vevőket, az elkényeztetett gyermekeknek nehézséget okozhatnak az értelmes barátságok kialakítása és megtartása. Bruce J. McIntosh, a “Pediatrics” című folyóiratban megjelent cikk szerint a megromlott gyerekek mások szükségleteire érzéketlenek lehetnek, hajlamosak a tantrumok megerőltetésére és a kielégülés késleltetésére. Mivel más gyerekek nem akarnak ilyen jellemvonásokkal rendelkezni, az elkényeztetett gyerekek boldogtalanok lehetnek, akik nem szeretik magukat.