A jó cukorbetegek listája a cukorbetegeknek

A Nemzeti Diabetes Oktatási Program szerint az Egyesült Államok lakosságának 8,3 százaléka cukorbeteg. Függetlenül attól, hogy Önnek van ilyen betegsége vagy sem, korlátozza a magas glikémiás indexét – a GI-carbs jó gyakorlat. A GI és a glükózterhelés – GL – jelzik, hogy az élelmiszerek befolyásolják a vércukorszintjét és az inzulin szintjét. Minél alacsonyabb a GI és a GL, annál jobb.

Glükózindex és glükózterhelés

Amikor étkezést eszel, a vércukorszint emelkedik és csökken. Az Ön által fogyasztott szénhidrátok minősége és mennyisége határozza meg, hogy a vércukorszint milyen magas, és mennyi ideig marad. A GI érték meghatározza a szénhidrátok minőségét. Ez az érték 0 és 100 között lehet, 55 és alatti értékek alacsonyak az index skála szerint, és 70 és az azt meghaladó értékek. A GL érték egyaránt meghatározza a szénhidrát minőségét és mennyiségét egy értékben, ezáltal a legjobb módja annak, hogy meghatározzuk, hogy egy adott élelmiszer hogyan befolyásolja a vércukorszintjét és az inzulin szintjét. A képlet a következő: GL = (GI x a szénhidrát mennyisége Például ha egy átlagos alma 40-es GI-je és 15 gramm szénhidrátot tartalmaz, akkor a GL érték 6: GL = 40 x 15/100 = 6 g.

Gyümölcsök

A Harvard Orvostudományi Egyetem szerint jó egész gyümölcsök, amelyek az alacsony szén-dioxid-kibocsátású szénhidrátre vonatkoznak, az alma, a szilva és a grapefruit. A közepes méretű alma GI értéke 39 és GL értéke 6. Három közepes méretű szilvafajta GI értéke 29 és GL érték 10. Az átlagos grapefruit GI értéke 25 és GL érték 3.

Zöldségek

A legtöbb zöldség alacsony a GI- és a GL-skálán, mint például a sötét leveles zöldségek, a brokkoli, a squash és más alacsony keményítőtartalmú zöldségek. A sárgarépa GI értéke 35 gramm 80 gramm, és a GL értéke 2. Az átlagos yam GI értéke 54 és GL értéke 20, így jobb választás, mint a tipikus russet burgonya.

Gabonafélék

Hidd el, vagy sem, élvezheti a gabonát alacsony GI-diéta mellett. Az egyetlen gabonát, amely a leginkább táplálkozik, a quinoa. Egy 150 gramm adagban GI értéke 53, és GL értéke 13 lehet. A GL-skálán kissé magas lehet, de az általa kínált táplálkozás megéri a költségeket. Az árpa alacsonyabb árakat kínál a GI-vel 28 és a GL 12-nél 150 gramm adagban. A barna rizs és az egész búzamag szintén jó választás.

Bab és dió

Nem csak a bab és a dió magas fehérje és rost, ezek mérlegelni egy lenyűgöző alacsony GI értéket. 50 gramm földimogyoró 7-es GI és 0 GL. A 150 grammos szójababnak 15-ös GI értéke van, 1 GL-vel. A lencse és a csicseriborsó alacsony GI / GL indexet is kínál.