A knox zselatin jó a köszvényhez?

A Mayo Klinika szerint a köszvény akkor fordul elő, ha magas a húgysav a rendszerében, és a húgysav keletkezik, ahogy a szervezet lebontja a purinokat – az élelmiszerekben megtalálható anyagokat, beleértve a szervi húsokat, a spárgát és a gombákat. A zselatin egyike azoknak az ételeknek, amelyek kevés purinnal rendelkeznek, ezért biztonságosan enni lehet, ha köszvényes támadásba kerülnek, vagy segíteni akarnak a jövőbeni támadások elleni védekezésben. A zselatint egy alacsony kalóriatartalmú desszertbe lehet felmelegíteni, és a köszvény kapcsolódik a túlsúlyos emberekkel. Tehát, ha zselatin desszerteket helyettesít a sajtcukorra, és fenntartja vagy csökkenti a súlyát, a köszvényes támadások száma és súlyossága csökkenhet.

Köszvény

Az arthritis összetett formája, a köszvény rendkívül fájdalmas lehet. Amint azt a Mayo Klinika elmagyarázza, köszvény akkor fordul elő, amikor a húgysav felesleges mennyisége halmozódik fel a csukló körül, általában a lábad vagy a lábujjak, és gyakran a nagy lábujj körül. Normális esetben a húgysav feloldódik a véráramban és kilép a vesékből, majd kiválasztódik a vizelettel. De ha túl sok húgysav keletkezik, vagy nem eléggé választódik ki, akkor felépítheti és kialakíthatja a tűszerű kristályokat, amelyek súlyos fájdalmat és gyulladást okozhatnak.

Knox zselatin

A Knox zselatust 1890-ben hozta létre Charles Knox, aki megkönnyítette a granulált termék előállítását. Könnyű használatának és a Knox hirdetési bátorságának köszönhetően – a “Reklám Napóleonaként” ismertté vált – a Knox zselatin és a zselatin desszertek, mint például a Jell-O, háztartási kapcsokká váltak. A Knox továbbra is az amerikai zselatin vezető márkája, a kiadványtól függően, és sok ember számára is az ízületi gyulladás gyógymódjaként szolgál. Az ízületi gyulladás zselatinra vonatkozó kutatás vegyes eredményeket hozott, és eddig nem volt bizonyíték arra, hogy maga a zselatin képes megakadályozni a köszvényt.

Purine Foods

Ha köszvénye van, vagy el akarja kerülni a jövőbeli támadások elkerülését, akkor a magas purinszintű ételek csökkentése különbséget tehet. Az elkerülni kívánt élelmiszerek közé tartoznak az alkohollal, a szerves és a vadhúsokkal, a gravírozással, a szardínia és a kagylóhéjú. A purinekben mérsékelten magas, mérsékelten fogyasztható élelmiszerek közé tartoznak a hal, a hús, a baromfi, a teljes gabonafélék, a gabonafélék és a tojások. A korlátozás nélküli, purin-tartalmú élelmiszerek közé tartozik a diófélék, a legtöbb zöldség, a kávé, a tea, a gyümölcslevek, az üdítőitalok és – végül, de nem utolsósorban – a Knox és más zselatinok.

szempontok

A köszvény az elhízáshoz és az elhízáshoz kapcsolódó állapotokkal, például magas vérnyomással, magas koleszterinszinttel és cukorbetegséggel kapcsolatos. Tehát a nagy kalóriatartalmú desszert helyettesítésére használt zselatin, egészséges étrend mellett, csökkentheti a köszvény esélyeit. Vannak más olyan élelmiszerek is, amelyek enyhítik a köszvényt, beleértve az epret, a lazacot, a lenmagot és az olívaolajat. A Mayo Klinika megjegyzi, hogy a kávé, a C-vitamin és a cseresznye csökkenti a húgysavszinteket, de további kutatásra van szükség ahhoz, hogy pontos összefüggéseket állapítsanak meg a köszvény kezelésében vagy megelőzésében.