A sushi egy jó étrend élelmiszer?

Az amerikaiak évente mintegy 40 milliárd dollárt költenek a diétás programokra, termékekre és könyvekre a PBS weboldalának megfelelően, és a legtöbb testsúlycsökkentési kísérlet sikertelen. A felnőttek több mint 65 százaléka az Egyesült Államokban túlsúlyos vagy elhízott. A japánoknak egészségesebb súlyprofilja van, és a lakosság a világ legegészségesebb tagja. Okinawa, Japán, a leghosszabb lakóterületek közé tartozik. A hagyományos japán ételek, beleértve a sushit, zöldségeket, halat és rizst tartalmaznak – olyan összetevőket, amelyek táplálékot biztosítanak a testsúlycsökkentéshez.

A kaliforniai tekercs népszerű sushi fajta az Egyesült Államokban. A kaliforniai tekercsben található összetevők utánzat rák, vagy pollock, avokádó, uborka és nori, vagy hínár, és rövid szemű fehér rizs. A hat darab tekercs tartalmazza a testsúlycsökkentés szempontjából előnyös tápanyagokat, beleértve a 282 kalóriát, vagy a standard 2000 kalóriás étrend 14 százaléka, 9 gramm zsír, vagy kevesebb, mint a 65 gramm Food and Drug Administration napi értéke és 2 százaléka 3,6 gramm rost, vagyis a 25 gramm FDA napi érték 14 százaléka. A kaliforniai tekercs bevonása az étrendbe hozzájárul az étrendi rostok beviteléhez, ami teljes érzést nyújt, és szabályozza a szénhidrát felszívódását, javítva az anyagcserét.

A fűszeres tonhal tekercs egy sushi tekercs, amely magában foglalja a tonhalat, a rövid szemű fehér rizs, a nori és a fűszeres mártást. A tekercs 290 kalóriát tartalmaz, vagyis a normál 2000 kalóriás étrend 15 százaléka és 11 gramm zsír, vagyis a 65 gramm FDA napi érték 17 százaléka. Az alacsony kalóriájú fűszeres tonhal tekercs bevonása a táplálkozásba csökkenti az energiafelhasználási igényeket.

A garnélarák tempura tekercsje egy sushi tekercs, amelybe tartoznak a tésztában sült rákok, a rövid szemű fehér rizs és a nori. A tekercs 544 kalóriát tartalmaz, vagyis 27% -át a hagyományos 2.000 kalóriás étrendből és 13 gramm zsírt, vagyis a 65 gramm FDA napi értékének 20% -át. A garnéla tempura tekercs és az összes sushi tekercs, amely magában foglalja a sült tészta összetevők nagyobb kalóriatartalmú, mint a nem lefőzött nyers halak és zöldségek. Kerülje el ezt a fajta diétát, vagy ha bevenné ezt a sushi szerepet az étrendben, figyelje szorosan a napi kalóriabevitelt.

A sushi tekercsek kíséretében, amelyek megtartják a testben a víz súlyát, szójaszósz, vagy shoyu, erjesztett szója és búzamártás. Egy 1 evőkanálnyi szójamártás, vagy körülbelül két csomag, 902 milligramm nátriumot szolgáltat. Az FDA 2400 milligramm napi felső bevitelt hozott létre a nátrium számára. Az alacsony nátrium szójaszósz 533 milligramm nátriumot, közel 50% -os nátrium-redukciót biztosít.

California Roll

Fűszeres Tonhal Roll

Garnélarák Tempura Roll

Nátrium