A szőlőlé rendben van-e inni a coumadin bevétele közben?

A Warfarin generikus neve mellett a Coumadin antikoaguláns gyógyszert is alkalmaz, amely megakadályozza a vérrögképződést. Mivel a Coumadin elvágja a vért és csökkenti a véralvadási képességeit, gyakran a szívrohamok és strokeok hatékony megelőzőjeként szolgál. Bár a gyógyszergyártó nem javasolja kifejezetten a szőlőlevet a Coumadin szedésének elkerülésére, különleges biztonsági szempontok figyelhetők meg.

Ahelyett, hogy hatással lenne közvetlenül a vérre, Coumadin a májon dolgozik. Számos egyéb funkciója között a máj véralvadási tényezőket okoz. Amikor ezek a véralvadási tényezők kombinálódnak a K-vitaminnal, segítenek a vérsejtek összepréselésében és vérrögök kialakulásában. Amikor beveszik a Coumadin-t, megakadályozza a máj termelődését. Mivel ezek a véralvadási tényezők kimerülnek a vérellátásból, a vér vékonyabb lesz, és már nem képes vérrögképződést kialakítani.

A Coumadin szedése alatt a gyógyszergyártó azt ajánlja, hogy kerülje az áfonyalé ivását. A MedlinePlus szerint az áfonyalé lélegezve növelheti a Coumadin időtartamát a szervezetben. Ha a Coumadin túl hosszú ideig marad a szervezetben, és a vér túlságosan vékony lesz, a vérzés vagy a vérzés kockázata jelentősen megnő. Bár a gyógyszergyártó nem javasolja kifejezetten a szőlőlét elkerülését a Coumadin szedése alatt, döntése előtt konzultálhat orvosával. A MayoClinic.com szerint a resveratrol antioxidáns a szőlőlében az erek kitágulásához vezethet, és megakadályozhatja a vérrögképződés kialakulását.

Az áfonyaléval – és potenciálisan szőlőlevekkel együtt – kerülni kell a Coumadin szedése alatt elfogyasztott diéta magas K-vitamint is. Mivel a K-vitamin segít a vérrögképződésben, a Coumadin kevésbé hatékony. A K-vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a sötétzöld leveles zöldségek, növényi olajok, máj és hüvelyesek. A Coumadin terápia ideje alatt bármilyen további gyógyszer szedése előtt konzultáljon orvosával. Bizonyos gyógyszerek – például az aszpirin, az acetaminofen, az ibuprofen és a naproxen – többek között – a vérzés kockázatát növelhetik a Coumadin kombinációjával együtt.

A coumadin-kezelés ellenjavallt terhes nőknél vagy vérzési rendellenességben, vérsejt-rendellenességben, a szív fertőzésében vagy a közelgő műtéten. Mivel a Coumadin elvékonyítja a vért, veszélyes lehet olyan betegek körében is, akiknek vérzési problémák, fejlett szívbetegség, magas vérnyomás, vesebetegség vagy rák előfordult. A Coumadin szedésének ideje alatt kövesse orvosa pontos utasításait. Általában minden nap ugyanabban az időben kell venni. Ha elfelejtette bevenni az adagot, kérjen tanácsot az orvosától a lehető leghamarabb. A biztonság érdekében soha ne vegyen be több adagot egyszerre.

Coumadin

Coumadin és Juice

Mi más elkerülni

Biztonsági tanácsok