A vállak merevsége a kulcscsont törése után

Szintén ismert, mint a csontszál, a kulcscsont a csont, amely a vállán fekszik, és összekapcsolódik a karcsont és a vállpengék tetejével. A kulcscsont szünet általában akkor fordul elő, ha trauma van a vállnál, például autóbalesetben vagy a játéktéren, ha valaki a kinyújtott karra esik. Mivel hajlamosak a kar nem mozdulatlanul maradni a kulcscsont törés után, az izmok és az inak merevek lehetnek a kihasználatlanság miatt, ami fájdalmat okoz a kulcscsont gyógyulása után. Ennek leküzdése érdekében fizikai terápiás gyakorlatokat vehet igénybe a mobilitás javítása érdekében.

Közvetlenül a helyreállítás után, a szakaszok a legjobbak a fájdalom enyhítésére a vállak merevségétől. Munka a felemelt kar fölé emelésével, a vállán keresztül a földön való nyújtással. Feküdj a hátadon. Tartsa a tenyerét felfelé, ahogy óvatosan felemeli a vállát a fejed felé. Végezze el ezt a mozgást lassan, elképzelve a karját, mint egy óra kezét, a 12-es jelzés felé. Emelje olyan magasra, amennyit csak tudsz, majd tartsd meg ezt a szakaszt, 10-15 másodpercig mélyen lélegezzen. Lassan lazítsa meg a karját, hogy visszatérjen kiindulási helyzetéhez. Most forgassa el a tenyerét lefelé, hogy ismételje meg a gyakorlatot. Ezt a nap folyamán végezze el, hogy idővel rugalmasabbá váljon.

Ehhez a gyakorlathoz szüksége van stabilitásra vagy labdakivitelre. Térdelj le a labda előtt, és mindkét kezét a labdára helyezi. Lassan engedje le a fenekét a sarkára, és elérje a karokat előre, úgy érezve, hogy a labda kifelé mozdul. Ahogy leülsz a sarkadra, a karjaidat a labda fölé kell kinyújtani, és érezni kell egy szakaszt a vállakon. Lassan húzza a karjait a teste felé, hogy visszatérjen kiindulási helyzetébe. Ismételje ezt a három-öt alkalommal.

A stabilitó gömbhöz hasonlóan, a törülköző segédeszközként is használható, hogy segítse a mozgási tartomány visszaállítását a csontvégsérülés után. Ehhez tartsa a kezét vállánál fürdő törülközővel – egymástól. Emelje fel a törülközőt 45 fokos szögben, félig a test és a vállmagasság között. Vezesse be az érintetlen karját, hogy húzza meg a törülközőt hátrafelé, érezve a tapaszt az érintett kar vállán. Tartsa ezt 10-15 másodpercig, majd engedje el a nyújtást. Ismételje meg az ellenkező oldalon, hogy egyenletes nyújtást végezzen.

Ezt az erősítő gyakorlatot csak akkor kell elvégezni, ha az orvos megszabadította Önt a váll erősítő gyakorlatokhoz. Tartson egy könnyű súlyt – 1 lb. és 3 lbs között. – az érintett karod kezében. Feküdj az érintetlen oldalon. Tartsa karját 90 fokos szögben a felkar és az alkar között. A tenyérnek lefelé kell néznie. Tartsa a könyökét oldaladon, miközben lassú, szabályozott mozgásban csökkentse a súlyt a padló felé. Húzza vissza a karot a kiindulási helyzetbe, és ismételje meg 10-15-ször.

Felfedezés

Labdát segített elérni

Törölköző nyújtható

Beléptetés