A vízlágyítók okozta akne?

40-50 millió amerikai aknában szenved, ami Amerikában a leggyakoribb bőrbetegség, az American Academy of Dermatology szerint. Az esetek többségében kezdetben felbukkan a középkorú tizenévesek között, de a felnőttkorban is folytatódhat. Az akne hatással lehet az arcodra, a mellkasra és a hátra, és néhány különböző tényező okozhatja.

Okoz

A pattanások fő okai között a serdülőkorban fokozódnak a hormonszintek, amelyek növelik az olaj termelését a bőrében, állítja az amerikai Osteopathic College of Dermatology. A csatorna, amely az olaj áthalad, hogy eljusson a bőrfelszínre, blokkolhatóvá válik, az olaj és a Propionibacterium acnes vagy a P. acnes baktériumok, amelyek a bőrön élnek. Egyes embereknél ez gyulladáshoz vezethet, és akne pattanásokhoz vagy comedonokhoz vezethet.

Súlyosító tényezők

A pattanások okai biológiaiak, ezért a vízlágyító nem okozhat pattanást. Azonban egyes tényezők a pattanások rosszabbá tételét okozhatják – és a vízlágyító előnyös lehet. A Merck Manuals Online Medical Library szerint a nem megfelelő arcmosó és tisztítószerek pattanásérzékelők. A kemény víz az Ön otthoni vegyületeiben is hozzájárulhat ezekhez a triggerekhez.

A kemény víz bőrtani hatásai

A “Water Conditioning & Purification” -nél Greg Reyneke tanúsított vízügyi szakértő rámutat arra, hogy a kemény víz rossz tisztaságú, mert szervetlen ásványi anyagokkal, például kalciummal és magnéziummal van töltve. Ezek az ásványi anyagok kölcsönhatásba léphetnek a szappanos vegyi anyagokkal, hogy létrejöjjenek a felhalmozódás vagy a csecsemő, amely a bőréhez tapad – ugyanazon a filmen, amit szemüvegen vagy evőeszközön észlel. Ennek eredményeképpen a pórusai eltömődnek és blokkolja az olajokat a bőr felszínének eléréséig, ami ronthatja a bőr állapotát, például a pattanások és az ekcéma.

A vízlágyítók előnyei

A vízlágyítók a Környezetvédelmi Ügynökség szerint a kemény vízből eltávolítják a magnézium- és kalciumionokat nátrium- vagy káliumionokkal történő átkapcsolással. Jelenleg nincs tudományos tanulmány a vízlágyító hatásairól az aknére vonatkozóan. De a Portsmouth Egyetem kutatói vizsgálják annak alkalmazását egy másik bőrbetegség, ekcéma kezelésére.

Vigyázat

Az akne olyan orvosi állapot, amelyet túlterheléses gyógyszerekkel, például benzoil-peroxiddal és szalicilsavval lehet kezelni. Azonban, ha a pattanások nem tisztázódnak 4-8 ​​hetes kezelés után, forduljon egy bőrgyógyászhoz, aki további tanácsokat adhat a bevált gyógyszerekről és lehetséges mellékhatásairól. Ne feledje, hogy folytatni kell ezeket a kezeléseket, hogy megakadályozzák a jövőbeni pattanásokat.