Ajánlott gyakorlatok egy köteg elágazással

A MayoClinic.com szerint a kötegeltávolító blokkot az elektromos impulzusok késleltetése vagy elzárja jellemzi, amelyek a szívet megverik. Ezek a zavarok a szív elektromos pályáján egészséges embereknél fordulhatnak elő, de általában a kardiovaszkuláris probléma jelei. Azonban, ha diagnosztizáltak egy csomaggomba blokk blokk, a testmozgás lehet biztonságos, mindaddig, amíg konzultálsz egy orvosral, mielőtt elkezdené a munkát, és nem túlzás magát.

Mi az a Bundle Branch Block?

Az elektromos impulzusok, amelyek szabályozzák szívverését, keskeny, keskeny, szálas kötegek mentén futnak, amelyek bal és jobb kötegekre oszlanak. Ha az egyik köteg el van zárva vagy el van zárva, akkor a szívet verte, hogy a két kamra már ne essen összehangolva. A köteg blokk blokkját általában egy előtti létező szívbetegség vagy szívroham okozza, de magas vérnyomás vagy veleszületett szívhiba is lehet.

Tünetek és testmozgás

Ha egy csomó ág blokkja van, kellemetlen mellékhatásokat, például ájulást, szédülést vagy szédülést tapasztalhat, légzést és lassú pulzusszámot is okozhat. Ezek a tünetek arra késztetik sok embert, hogy féljen a gyakorlástól. A rövid időtartamú, alacsony intenzitású testmozgás nem okozhatja a tüneteket, azonban a kardiológus előtt mindig beszélje meg a legjobb gyakorlati lehetőségeiteket.

Gyakorlat Bundle Branch Blokkban

A rendszeres testmozgás valóban javíthatja a szív egészségét – mindaddig, amíg ismered a testedet és tiszteletben tartod a korlátaidat. Ismét megbeszéljük a gyakorlását a kardiológussal. Kezdje próbálva a ritmusos, alacsony intenzitású edzést. Általában kerüljük a szívverés 180 ütem / perc fölé emelését, ami azt jelenti, hogy túl nagy intenzitással dolgozik. Javasolt alacsony intenzitású gyakorlatok a szívbetegségben szenvedőknek: beltéri kerékpározás, evezés, ellipszis, séta és víz aerobik. Mindig ne felejtse el feszülni és felmelegedni, mielőtt kijutna, majd utána hűtsön le. Kezdje 15 percig, hetente négyszer, és lassan dolgozik akár 30 perces foglalkozásokon.

Megakadályozzák a további károkat

Vannak olyan dolgok, amelyekkel javíthatja a szív egészségét, ha egy kötegelem blokkja van, vagy megakadályozza az állapot romlását. Ha dohányzik, álljon meg: a dohányzás veszélyezteti az artériás véráramlást, és további károkat okozhat a szívében. Ezenkívül fenntartja az egészséges vérnyomást és a testsúlyt – módosítja a táplálékot a nátrium, a koleszterin és a zsír bevitelének csökkentése érdekében.