Alacsony d-vitamin szint, fáradtság és súlygyarapodás

Egy 2009-es jelentés szerint a “Belső Orvosi Levéltár” szerint az amerikai lakosság 77 százaléka a D-vitamin hiányos. Ez széles körben elterjedt egészségügyi aggodalomsá vált, mivel a D-vitamin hiánya számos tünethez és állapothoz kapcsolódik, például a csontok egészségében, az autoimmun betegségekben, a rákokban, az elhízásban és a fáradtságban és az izomgyengeségben. A fibromyalgia olyan állapotának felerősödésével, mint Dr. James Dowd, a Michigani Állami Egyetem orvostudományi professzora, úgy véli, hogy a D-vitamin hiánya számos ilyen körülmény valódi diagnózisa lehet.

A D-vitamin olyan zsíroldékony tápanyag, amelyet a szervezet bőrén természetes módon termel, ha UV-sugárzásnak van kitéve a napfénytől. Olyan élelmiszerekben is megtalálható, mint a dúsított tej és az olajos hal, mint a lazac. A D-vitamint a vérben, mint 25 hidroxi-vitamin D-ben mértük. A normál vérszinteket milliliterenként vagy ng / ml-ben, nanogrammban kifejezve, és 30 és 80 közé esik. A 30 év alatti vérszinttel rendelkezők hiányosnak tekintendők.

A Brigham és a Nők Kórháza szerint a D-vitamin és a leptin nevű hormon együtt dolgoznak a testtömeg szabályozásában. A leptin a szervezet zsírsejtjein áll elő, és úgy működik, hogy jelet küld az agynak, hogy az egyén tudja, hogy tele van, és abbahagyja az evést. A D-vitamin segít fenntartani a leptint, és ez a jel jól működik, de ha egy személy D-vitamin hiányos, akkor a jel megzavarodik, és a test már nem tudja, hogy tele van. Ez sok embert elfogyaszt.

Amikor Dowd először áthelyezte orvosi gyakorlatát Texasból Michiganbe, kezdte észrevenni egészségének csökkenését. A fáradtság, a fájdalmas és merev ízületek tünetei hasonlóak voltak a fibromyalgiában szenvedő betegekhez. Meghozta a döntését, hogy megváltoztassa az étrendjét, és elkezdett szedni egy D-vitamin-kiegészítést, és a tünetek elmentek. Míg Dowd tisztában volt azzal, hogy a D-vitamin hiánya fáradtságot, fájdalmat és tartós súlygyarapodást okozott, nem volt tudomása arról, hogy az előforduló D-vitamin hiány volt. Kezdte vizsgálni a betegek D-vitamin szintjét, és D-vitamin-kiegészítőkkel kezelni őket, és több betegnél hetekig eltűnt a fáradtság és a fájdalom tünete. Most a D-vitamin tudatosságának híve, és még egy könyvet is írt, a “D-vitamin-gyógymód” címmel.

A valódi D-vitamin hiány kezelését orvos felügyelete mellett kell elvégezni. Kezdje azzal, hogy a 25 hidroxi-D-vitamin vérszintjét figyelembe vették és értékelték. Ha az eredmények azt mutatják, hogy hiányos vagy, orvosa elkezdi Önt a kezelés során, hogy a vérszintjét az optimális tartományba helyezze. A D-vitamin kutató és orvos Dr. Michael Horlick szerint a D-vitamin-hiányra vonatkozó standard kezelés nyolc hetente heti 50 000 D-vitamin nemzetközi egységből áll. Ezután az Ön szintjeit ismét tesztelni fogják, és ez a tanfolyam folytatódik, vagy a D-vitamin fenntartó dózisára kerül.

Mi a vitamin-hiány és annak tünetei?

Hogyan befolyásolja a D-vitamin a súlygyarapodásra?

D-vitamin és fáradtság

A D-vitaminhiány kezelése