Alacsony vérnyomás és vágyó só

A só enyhe vágya normális, de ha úgy találja, hogy erős vagy ismétlődő sóvágya van az alacsony vérnyomással együtt, akkor a mellékvese súlyos probléma jele lehet. Orvosa segíthet meghatározni, hogy a sóvárgás és a vérnyomás számok ártalmatlanok vagy súlyos egészségi állapotuk következtében.

Sóvágy és nátrium

A nátrium a vérben megtalálható anyag, amely az egészségéért fontos, mert elektrolit. A szervezet megpróbálja tartani a nátriumszintet egy meglehetősen szűk tartományban. Ha súlyos vágyat kelt a só miatt, akkor azt jelezheti, hogy a nátrium szintje alacsony. Ha a só és az alacsony vérnyomás iránti vágyakozás is van, ez a mellékvesék problémájával járhat.

Mellékvesék és nátriumszabályozás

A mellékvesék különböző hormonokat termelnek, amelyek szabályozzák a szervezet különböző folyamatait. Egy mellékvese hormon, az aldoszteron egy ásványi kortikoid, ami azt jelenti, hogy segít a nátrium és a kálium szintjének szabályozásában a vérben. Addison-betegség akkor fordul elő, amikor a mellékvesék nem képesek elegendő mennyiségben felvenni ezeket a különböző hormonokat. Az így keletkező aldoszteronhiány folyadék és só elvesztését okozhatja a testből, ami sóvágyhoz és alacsony vérnyomáshoz vezet.

Tünetek

Az Addison-betegség számos módon manifesztálódhat. A só vágya mellett az Addison-kórban szenvedők is folyamatosan szomjasak és szédülhetnek. A krónikus hányás és hasmenés dehidrációt okozhat. Addison’s is okozhat izomgyengeséget, fáradtságot, sápadtságot, étvágytalanságot, szájüregi elváltozásokat, sötét bőrfoltokat, nem szándékos súlycsökkenést és szokatlanul lassú mozgást.

Okai és kezelése

A legtöbb esetben az Addison-t akkor okozza, amikor az immunrendszer megtámadja a mellékvesét, és gátolja annak hormonkészítési képességét. Azonban bizonyos fertőzések, mint a citomegalovírus és a tuberkulózis, Addison-betegséget okozhatnak. Shock is okozhat Addison’s vérzés következtében a mellékvesékben. Ha az ön sóvárgása és az alacsony vérnyomás az aldoszteron hiányából következik, orvosa valószínűleg aldoszteron-kiegészítőkkel fog kezelni.