Alvás és étkezési minták a csecsemőknél

A csecsemők mind egyének, de az idő múlásával speciális étkezési és alvási szokásokat alakítanak ki. A gyermekek által követett általános mintázatok befolyásolhatják, hogy a szülők szoptatnak vagy táplálják-e a táplálékot, és hogy a család megpróbálja ütemezni a baba rutinát. A szülőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy körülményei meglehetősen különböznek a barátoktól vagy a családtagjaiktól, akiknek a csecsemőinek teljesen más mintázata van.

Újszülött

A Baby Center szerint az újszülöttek napi 14-16 órát alszanak, de ezúttal apró darabokra osztják fel a táplálékokat, amelyek naponta nyolc-tizenkét alkalommal zajlanak. Az első hét után ez 12 és 18 óra alatti nappali helyre vált. A szoptatott csecsemőknek gyakrabban kell enniük, mint a tápszerrel táplált társaik, mivel az anyatej gyorsabban emészthető, mint a képlet. Általában az etetés és az alvás szabálytalan marad a születés után az első hónapban vagy két hónappal.

Etetési beállítások

Mivel az anyatejet olyan könnyen emésztik fel, az újszülötteket soha nem szabad enni több mint két-három órát megenni. A táplálékkal táplált csecsemők nagyobb mennyiségben táplálják a táplálékot, de a tápszerrel táplált és a szoptatott csecsemők táplálékosan kell táplálkozni, vagyis ha a csecsemő azt jelzi, hogy éhes, legalább az első hónap vagy két élet. A csecsemők fokozatosan kiszabadítják a táplálékukat, és minden táplálékban enni fognak, mivel idősebbek és nagyobbak. Miután a baba elkezd enni a szilárd anyagot, ezek az élelmiszerek fokozatosan egy vagy több táplálék helyébe lépnek, bár az anyatej vagy képlet továbbra is a gyermek elsődleges táplálékforrása marad legalább az élet első évében.

Alvásminta-fejlesztés

Mire a baba hat-nyolc hetes, elkezd különbséget tenni éjjel-nappal, és az éjszakai órákban többet fog eltölteni. Mindazonáltal még mindig egész éjjel felébred. Hat hónapon keresztül a legtöbb csecsemőnek minden egyes este 5-6 órát hosszabb ideig kell aludnia, rövidebb napokkal, amelyek hosszú ideig aludtak, magyarázza a Baby Center.

ütemezése

Miután a csecsemő három-négy hónapos kortól érkezett, egyes szülők úgy döntenek, hogy a csecsemő táplálkozási és alvási menetrendet kap. Bár számos módszert alkalmaznak arra, hogy egy csecsemőt egy ütemtervhez igazítsanak, azok, amelyek a legjobban dolgoznak, azok, akik kihasználják a baba természetes mintáit és ciklusait, magyarázza a Parenting. A naplófenntartás és a kis ember szükségleteinek megismerése egyik módja annak, hogy segítsen neki egy rutinban.

szempontok

A csecsemők a növekedéshez 10 napig, három hétig, hat hétig, három hónapig és hat hónappal a születést követően tapasztaltak növekedést, magyarázza a Baby Center. Ezekben az időkben a szokásos minták és menetrendek felbukkanhatnak, ahogy a baba megváltoztatja, mennyit esik és alszik, hogy alkalmazkodjon a megváltozott növekedési üteméhez.