Az almaecet által okozott nátriumhiány

Az almás ecet nagyon savas és nehéz nagy mennyiségben inni, anélkül, hogy sok vizet fogyasztana, ami komplikációkhoz vezethet, amelyek megzavarják a nátriumtartalmát. A fad diéták, amelyek arra ösztönzik Önt, hogy almaecet-ecetet fogyasszanak, nagyrészt bizonyítatlanok és komplikációkhoz vezethetnek, mint például a nátriumhiány. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármilyen étrendet bevonná, hogy az almaecetet inni kell, hogy elkerülje ezeket a szövődményeket és az esetleges kölcsönhatásokat a gyógyszerekkel.

Egyensúly

A nátrium egy elektrolit, amely más elektrolitokkal, például káliummal, magnéziummal, kloriddal és kalciummal együtt működik. Ha egy elektrolit ki van kapcsolva, akkor a rendszer többi sója is érintett. A Mayo Clinic honlapja szerint az almasavas ecet negatív hatással van bizonyos gyógyszerekkel, mint például az inzulinra és a diuretikumokra, ami alacsony káliumszintet eredményezhet. A kálium és a nátrium szorosan kapcsolódik a szervezetben a megfelelő szívműködéshez, az izom összehúzódásához és az emésztéshez.

Okoz

A hyponatraemia vagy a nátriumhiány akkor fordul elő, ha a sejtjeit körülvevő víz szabályozatlan marad. Az almasavas ecetet tartósan felhasználva, amely megzavarja a káliumszintet, és túlzott mennyiségű vizet is fogyasztanak, nátriumhiányt okozhat. Az elektrolitokat a vesék segítségével feldolgozzák, ezért a veseelégtelenség gyakran okoz elektrolitszint csökkenést. Ha túl sok vizet vagy egyéb folyadékot iszol, a hyponatremiát tapasztalhatja, ami szív- és májkárosodáshoz is vezethet. Az extrém vérveszteség és a túlzott mozgás az elektrolitok feltöltése nélkül is hyponatremiához vezethet.

Tünetek

Az alacsony kálium és az alacsony nátrium tünetei közül sok hasonló. A gyakori tünetek közé tartozik az émelygés, hányás, fáradtság és az energiavesztés. Ha az almaecet elzárja a káliumszintet, izomgörcsöket és székrekedést is okozhat, azt is jelzi, hogy a nátrium szintje kiegyensúlyozatlan. Ha látja a hyponatremia jeleit, vegye fel a kezelőorvosát, ami szintén zavart, fejfájást és ingerlékenységet okozhat. Kezeletlen, a nátriumhiány kóma, eszméletvesztés és görcsrohamok kialakulásához vezethet.

felhasználások

Az ecet tartós használata olyan kiegészítőként, amelyek a leginkább veszélybe sodorják. Az almasavas alkoholfogyasztás alkalmanként általában a legtöbb ember számára biztonságos, a Mayo Clinic honlapján. Nem minden olyan alkalmazás, amely az almasavas ecetet fogyasztja, ártalmas. Például a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint 2 teáskanál almaecetes ecettel hígított egy csésze meleg víz segíthet az ételmérgezés tüneteinek enyhítésében. Míg az almaecet gyakran megzavarja az inzulinaktivitást, a Harvard Medical School szerint az ecet kis dózisai segíthetnek a vércukorszint szabályozásában, ha 2-es típusú cukorbetegségben szenved. Ismét csak vegye be az ecetet orvosával.