Az aloe vera jó az irritábilis bél szindrómára?

Az Aloe vera-t főként lokális gélként használják, hogy meggyógyítsa az égési sérüléseket, leégést és egyéb bőrfeltételeket. Az aloe vera juice alkoholfogyasztása alkalmi székrekedést okozhat, ezért nem ajánlott erre a célra, a University of Maryland Medical Center szerint. A kutatás alig várom, hogy az aloe vera jó az irritábilis bél szindrómára. Kérjen tanácsot egy szakképzett egészségügyi szolgáltatótól mielőtt az aloe vera bármilyen célra elfogyna.

Irritábilis bél szindróma

Az irritálható bél szindróma tünetei: gáz, puffadás és hasi fájdalom és görcsök. Ez magában foglalhatja a székrekedés vagy a hasmenés, és néhány ember váltakozik e két tünet között. Az állapot akkor diagnosztizálható, ha ezek a tünetek krónikusan fordulnak elő. Nem világos, hogy miért alakul ki az irritábilis bél szindróma, jelentette be a National Center for Biotechnology Information PubMed Health honlapját. A tünetegyüttes eltér a gyulladásos bélbetegségtől, mert a tünetek csoportosításával diagnosztizálják, nem pedig a vastagbélgyulladás fizikai azonosításával.

Aloe és Székrekedés

Az Aloe vera juice serkentő hatású hashajtó hatással van, amely enyhíti a székrekedést, de az anyag irritálhatja a beleket és görcsöt okozhat. Ezenkívül a serkentő hashajtók szedése habzásképessé válhat, és megnehezítheti a hasi testmozgást a hashajtó nélkül. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala nem engedélyezi az aloe termékeknek a székrekedés megkönnyítésére történő értékesítését, mivel az Amerikai Rákellenes Társaság szerint az ilyen felhasználásra vonatkozó információk biztonsága és hatékonysága hiányzik. Az étrendi változások és az enyhébb orvosi megközelítések jobb választás.

Kutatás

Az International Journal of Clinical Practice 2006. szeptemberi számában közzétett tanulmány azt vizsgálta, hogy az aloe vera segíthet az irritábilis bél szindróma tüneteinek kezelésében. Az aloe vera-t kiváltó hasmenés fő okaival rendelkező résztvevők egy hónap alatt javulást mutattak, de a szerzők ezt nem határozták meg erős bizonyítékként arra vonatkozóan, hogy az aloe vera az irritábilis bél szindrómát előnyben részesítené.

Egyéb jogorvoslatok

Az egészségügyi szakembereknek el kell kerülniük az aloe vera használatát az irritábilis bél szindróma kezelésére, melyet a Royal College of Nursing 2008 februárjában jelent meg az “Irritable Bowel Syndrome in Adults: Diagnosis and Management of Irritable Bowel Syndrome in Primary Care” kiadványban. A kiadvány számos alternatív javaslatot nyújt az irritábilis bél szindróma kezelésére. Egyes ajánlások közé tartozik a rendszeres, kényelmes étkezés, legalább nyolc csésze folyadék naponta fogyasztása, különösen a nem koffeinmentes italok fogyasztása, az alkoholtartalmú és szénsavas italok csökkenése, valamint az oldhatatlan szálak, például a korpa bevitelének korlátozása.