Az ételallergiák okozta sinusproblémák

Az ételallergia gyakori tünete a sinusproblémák. A szinuszok a fején található üregek, amelyek közvetlenül az orrod és a szeme mögött helyezkednek el, amelyek segítenek a nem kívánt részecskék kiszűrésében a levegőben, amelyet belélegzett. Szenzitív lágyszövetből készültek, és nyálkahártyákkal bélelve tartják a szövetet puha és nedves. Az ételallergia során a szinuszok gyulladnak, mivel a hisztamin fokozott a szervezetben. A krónikus sinusproblémák sinus fertőzésekhez és további szövődményekhez vezethetnek. Beszéljen orvosával a tüneteiről.

Az ételallergiákat elsősorban nyolc élelmiszer okozza: a tej, a szója, a búza, a tojás, a hal, a diófélék, a mogyorófélék és a kagylók a MedinePlus szerint. Ha allergiás egy adott ételre, az immunrendszer hibásan ássa el az élelmiszerben lévő fehérjéket. A szervezet nem ismeri fel, hogy a fehérjék biztonságban vannak, és a lények különböző vegyi anyagokkal védekeznek. Az immunglobulin-E vagy IgE antitesteket hoztak létre a fehérjék elleni küzdelemhez, ami a hízósejteket a hisztamin termelésére indukálja. A hisztamin a sinus üregében gyulladáshoz, duzzanathoz és torlódáshoz vezet.

Az ételallergiákban jelentkező sinusproblémák különböző sinus tüneteket okoznak, mint például tüsszögés, orrdugulás, szinusznyomás, sinus fejfájás, postnaszális csepegés és orrfolyás. Amikor a sinus üreg megduzzad, megakadályozza a normális képességét, hogy lélegezze be, és kiszabadítsa a nyálkahártyát az orrlyukából. Ez a nyálkahártyát a szinuszokba szorítja, és nyomást gyakorol a környező területekre. A University of Maryland Medical Center kijelenti, hogy a szinusz torlódás okozhat fájdalmat a fogak, a homlok, az arc, a belső fül és a szem mögött.

A leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzák az ínallergiák sinus okozta kérdéseit, hogy teszteljék annak meghatározására, hogy milyen élelmiszerek okozzák a mellékhatásokat. Orvosa vérvizsgálatot vagy bőrpróbát végezhet, hogy meghatározza az allergiás élelmiszereket. Az allergológus kimutatja a vérét a leggyakoribb allergiát okozó élelmiszerekben található fehérjékhez. Ha a vér IgE antitesteket termel, akkor allergiás az adott táplálékra. A diagnózis megkezdésekor az orvos azt javasolja, hogy elkerülje az összes összetevő tartalmának fogyasztását. Ez nehezebb lehet, mint először, hiszen sokféle élelmiszer-allergén megtalálható a különböző termékekben.

Ha véletlenül egy olyan ételt eszel, amelyre allergiás, kezelje a sinus tüneteit azáltal, hogy antihisztamint és decongestant szed. Az antihisztamin csökkenti a hisztamin mennyiségét a szervezetben, és a dekongesztáns enyhíti a gyulladást és a duzzanatot a sinusüregben. Ha súlyos allergiás tünetei vannak, például a légutak lezárása, hívja a 911-et, vagy azonnal keresse fel a sürgősségi ellátást. Ha ismert súlyos allergiája van, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy hordozza az epinephrin tollat ​​az Ön személyén.

Ételallergiák

Sinus problémák

Elkerülés

Kezelés