Az izmok célzott guggolás közben

Az egyik leghatékonyabb erejépítő, alsó testmozgás, a guggolás a sportolóknak, a testépítőknek és a teljesítményemelőknek. Az ok, amiért a guggol annyi figyelmet kap, az izomrost nagy mennyiségének köszönhetően. Mivel egyszerre több izomot céloz meg, a guggolást összetett gyakorlatnak nevezik.

A négyfejű

A quadricepek a combok elején vannak. Kihúzzák a térdet és rugalmasan csípőzik. A térd meghosszabbítása akkor történik, amikor az alsó lábát egyenesíti. Hip flexion történik, ha csökkenti a szög a comb és a gyomor. Amikor lecsökkented magad egy guggolás közben, csípő hajlást hajtasz végre, és amikor felállsz, akkor térdkiterjedést hajt végre, így a négyesek a mozgás során dolgoznak. A quadricepek négy része a rectus femoris, a vastus lateralis, a vastus medialis és a vastus intermedius.

fenék

A glutákat általában a fenéknek nevezik. Három részből áll – a gluteus maximus, a medius és a minimus. Mindezek a szegmensek guggolással dolgoznak. A gluták fő funkciója a csípő kiterjesztése. Ez a mozgás akkor történik, amikor a combját hátrafelé mozgatja. A guggolás közben csípő hosszabbítást hajt végre, amikor álló helyzetbe emelkedik

adductorizmot

A combok belső oldalán megtalálhatók a mellékág magnus, longus, brevis és gracilis. Összefoglalva, ezek az izmok adduktorként ismeretesek és fő funkciójuk a comb belseje. Az alap squat működik ezek az izmok, de nagyobb hangsúlyt kapnak, amikor egy szumó, vagy plie, squat. Ezt a lábak széles helyzetben és lábujjakkal végzik el.

Borjú

A borjak a gastrocnemius és a soleus állnak. A gasztronómia közepes és oldalsó fejjel rendelkezik, amelyet könnyedén láthatunk közvetlenül a térd hátsó részén. Az egyetem a gasztronómia előtt van, és mindkét izom az Achilles-ínhez vezet. Ezeknek az izmoknak a fő funkciója a növényi hajlítás, amely akkor történik, amikor a lábujjaidat lefelé irányítja. Amikor egy guggolást végzel, a borjakat izometrikusan felveszi, hogy az alsó lábak stabilak legyenek. Az izometrikus összehúzódásokat hosszabb ideig tartják.

combhajlító

A hámstrings a biceps femoris, semitendinosus és semimembranosus. Ezek a combok hátsó részén helyezkednek el, és a térd megtámasztására és a csípő kiterjesztésére szolgálnak. A térd elhajlása akkor történik, amikor térdét hajlítja és az alsó lábát hátrafelé mozgatja. A guggolás során térd hajlítót hajt végre, amikor a fenekét a padló felé tolja. Ahogy emelkedik, akkor is dolgozik a harisnyanadrág, mert csinálsz hip kiterjesztés.

A csípő flexorok kis izmok, amelyek a csípőcsontokat a combok felé futják. Amint azt a név is jelzi, úgy működnek, hogy hajlékonyak a csípő. Hasonlóan a négyeshez, akkor dolgozik, amikor a combját a tested irányába mozdítja.

Hip flexorok

Az abdominumok a rectus abdominis és a obliques, amelyek a gyomor oldalán állnak. A teljes hasi terület egy guggolás közben aktiválódik, hogy energiát generáljon és stabil legyen a testben.

Abs