Elektrolitforrások

Az egészséges táplálék biztosítja az elektrolitokat, hogy a szervezetnek megfelelően működnie kell. Ezek az elektromosan töltött ásványok segítenek az izmok összehúzódásában, és az idegei impulzusokat közvetítenek. Az elektrolitok segítenek a szervezetnek fenntartani a megfelelő folyadékegyensúlyt, és a vesék keményen dolgoznak, hogy az elektrolitokat a megfelelő szinten tartsák. A leggyakoribb elektrolit a kalcium, kálium, magnézium, foszfor, nátrium és klorid. Elveszíti az elektrolitokat, amikor izzad, ezért intenzív edzés vagy nagyon meleg idő alatt fel kell tölteni őket.

Kalcium

A kalcium a szervezetben a legelterjedtebb elektrolit ásvány, és döntő szerepet játszik a csontok és fogak egészségében. A megfelelő kalciumszint fenntartása az életed során fontos szerepet játszik az osteoporosis elleni védekezésben. Sok étel tartalmaz kalciumot, de a leggazdagabb források közé tartoznak a joghurt, a kékes zöldek, a fekete szemű borsó és a sovány tej. Egy 8 uncia sört joghurt 415 milligramm kalciumot tartalmaz, míg egy csésze szója tej 93 milligrammot tartalmaz.

Kálium

A kálium segíti a testét a szénhidrátok lebontásában, a megfelelő növekedés fenntartásában és a szív elektromos aktivitásának szabályozásában. A kálium megtalálható a különböző ételekben. Jó források közé tartoznak a vörös hús, a csirke és a hal. A zöldségek, mint például a brokkoli, a téli squash, a paradicsom, a lima bab és a borsó szintén káliumban gazdag. A kalciumban gazdag gyümölcsök közé tartoznak a banán, a kivi, a dinnye, a kajszibarack és a citrusfélék.

Magnézium

Minden szervezet a magnéziumra támaszkodik. Segít a szervezetnek fenntartani a megfelelő kalcium, kálium, cink, réz és D-vitamin szintet. Segít a szervezetnek energiát előállítani. Jó források közé tartozik a diófélék, az egész szemek, a zöld leveles zöldségek, a fekete szálas melasz és a sütőtök és a squash mag

Foszfor

A kalciumhoz hasonlóan a foszfor segít fenntartani az erős csontokat és fogakat. Ez szerepet játszik a sejtek növekedésében, javításában és karbantartásában is. Segít a szervezetnek energiát előállítani szénhidrátokból és zsírokból. A gyümölcsök és a zöldségek nagyon kevés foszfort tartalmaznak. A húsok és a tejtermékek biztosítják az étrend legfontosabb forrásait a foszfor számára.

Nátrium és klorid

Míg a túl sok nátrium káros hatással lehet az egészségre, kis mennyiségű nátrium fontos az egészség szempontjából. A nátrium segít szabályozni a vér mennyiségét és vérnyomását. Az olyan ételek, mint a tej, cékla és zeller természetesen előforduló nátriumot tartalmaznak. Azonban a nátrium-klorid, amelyet asztali sónak is neveznek, a nátrium leggyakoribb formája. Bár a klorid megtalálható az asztali sóban, természetesen megtalálható olyan élelmiszerekben, mint a hínár, a paradicsom, a zeller és az olajbogyó.