Elhúzódó hajhossz tinédzsereknél

Az androgenetikus alopecia, amelyet kopaszságnak is neveznek, rendszerint a férfiak elhúzódó hajszálvonásával kezdődik. Bár általában a régebbi felnőtt férfiakat érinti, egy elhúzódó hajszálvonal már a tinédzser évekig is megkezdhető.

Tünetek

A visszahúzódó hajszálvonal a haj felső részén lévő hajszálak elvesztése, kezdve a hajszál elején. A fejrész oldalán és hátán lévő haj mentesül, és a hajszálak közepén maradnak, de előfordulhatnak.

Okoz

Míg a hajhullás általában különböző hatások, többek között az orvosi körülmények, gyógyszerek, rossz táplálkozás és túlszaporodás következtében alakulhat ki, a hormonok és az öröklődés okozza a férfi-mintázatú baldness jellegzetes hajszálvonását. A Mayo Clinic szerint a család mindkét oldalán tapasztalt kopaszodás története megnöveli annak esélyét, hogy csökken a hajszálvonás. A Nemours TeensHealth szerint a férfi-mintás kopaszodás okozhatja a szteroidok szedését az izomépítés során.

Megelőzés

Az egészséges táplálkozás és a mosás és a hajformázás során a hajjal való szelídség lelassíthatja a hajhullást, de nincs bizonyított módja annak, hogy megakadályozzák a haj elvesztését.

Kezelés

A hímnemű kopaszodástól való elhúzódó hajszál nem veszélyezteti az ember egészségét, és nem kell kezelni, de ha zavarja, vannak dolgok, amiket tehet. “A fiatal fiúk számára a jó hajvágás valóban elrejti a hajhullást” – mondta Spencer Kobren, az American Hair Loss Association alapítója és elnöke. “Minél rövidebb annál jobb, Kobren egy kozmetikai rejtegetőt javasol, mint például a DermMatch, amely elfedi a fejbőr és a haj közötti kontrasztot.” Sok orvos ajánlja a rogaine-ot vagy a minoxidilt a tizenévesek számára “- mondta Kobren. “A legtöbb orvos nem írja fel a Propecia-t vagy a finasteridot 18 év alatti tizenévesek számára, mert nem teljesen kifejlődnek, és ez hormonális kezelés.A hajátültetések szintén a tizenévesek végső megoldásai, A hajhullás új terápiája, a Platelet Rich Plasma terápia , Amely a páciens véréből származó növekedési faktorokat használ, szintén ígéretes eredményeket mutatott, és jó lehet a tizenévesek számára, mert nem tartalmaz kábítószert és nem mutatott káros mellékhatásokat, mondta Kobren.

figyelmeztetések

Ha tinédzserkorodásod van, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy erősítse meg, hogy a hajhullás férfi-mintázatú kopaszság, és nem valami más következménye.