Előnye és hátránya a szaunának

A szauna egy fából zárt szoba, melynek hőmérséklete akár 185 fokos fahéternek is lehet. A helyiséget fűtött kövek melegítik fel, amelyeken a víz felforrósodik. A szaunahasználók ülnek vagy fekszenek a fából készült padokon. A szaunák a gyógyfürdők támaszpontjai, ahol a bőr tisztítására használják őket. A fitnesz szerelmeseinek élvezhetik az izom-pihentető szaunát. A síelők és a snowboardosok gyakran keresik a sífutó melegséget és talán a meleg szauna hatalmát. A szaunahasználat megnyugtató lehet, de az orvosok vegyes véleményekkel élnek előnyeikkel kapcsolatban.

Speculations About Complexion Benefits

Sokan élvezik a szauna egészséges ragyogását. Dr. Harvey Simon, a Harvard Férfi Egészségfigyelő főszerkesztője szerint ez a 30 százalékos impulzusnövekedésnek köszönhető, amely rendszerint a szaunában történik. A megnövekedett impulzusszám megduplázza az egyes percenként szivattyúzott vér mennyiségét. A vér nagy része a belső szervektől és a bőr felé húzódik, ami megmagyarázhatja a “flushed” megjelenést. Ez a rózsás utóégetés néhány órával a szauna után marad, így minimalizálva a smink igényét.

Idõkeretes veszélyek

A szaunákat száraz hő és alacsony páratartalom jellemzi. Ez megmagyarázza, hogy az emberek hosszabb ideig képesek elviselni őket. Huszonnégy percnyi pihenési idő egészséges lehet, de ha szaunát használsz, amikor fáradt vagy, akkor aludni fogsz. A túlzott hőkibocsátás kiszáradást és hőkibocsátást okozhat.

A sérülésekre gyakorolt ​​hatások

A túlfeszültség által okozott izomfeszültséget enyhítheti a szaunában töltött idő. A gyulladással járó sérülések a hideg helyett hűtést igényelnek. Valójában a hő ténylegesen súlyosbíthatja a gyulladást és meghosszabbítja a gyógyulási időszakot.

tévhitek

A szaunázás során elvesztett súly vízveszteség, nem zsírégetés. Újból felvesszük, ha néhány folyadékot iszunk.

Előnyök

Egyes vizsgálatok a szaunát használják a csökkentett érzékenységhez. A Bécsi Egyetem Fizikai Orvostudományi és Rehabilitációs Tanszékének kutatói 50 felnőttet tanulmányozták, akiket két csoportra osztottak. Egy csoportnak azt mondták, hogy naponta használják a szaunát. A kontrollcsoport nem használta a szaunát. Hat hónap után a szauna csoportok kevesebb megfázást jelentettek.

Dimes márciusában a szaunákat használó terhes nőknél nagyobb a vetélés veszélye. Ha a terhes nõ testhõmérséklete túl magasra fordul, a baba idegi csõ károsodását okozhatja.

A terhességre vonatkozó óvintézkedések

Szakértői Insight

Vannak, akik úgy vélik, hogy a szaunák méregtelenítik a testet, de Dee Anna Glaser, a St. Louis Egyetem bőrgyógyászati ​​professzora azt állítja, hogy bár a nyomelemek felszabadulhatnak az izzadás során, a verejtékezés elsődleges célja a test hűtése. Valójában Glaser úgy véli, hogy a bőséges izzadás valóban károsíthatja a szervezet természetes méregtelenítő rendszerét. A vesék és a máj valóban felelősek a méregtelenítésért. Ha folyadékok feltöltése nélkül verejtékezik, akkor a kiszáradás veszélye áll fenn, ami károsíthatja a vese működésének képességét.