Előnyei és hátrányai a zöld tea zsírégető kapszulák

A végső eszközként mérlegelheti a zöld tea zsírégető kapszulákat a testsúlycsökkentés és az egészség javítása érdekében. Azonban, mielőtt elfogyna az egészségügyi élelmiszer vagy élelmiszerbolt, hogy megvásárolja az észlelt mágikus tablettákat, fontos megérteni mind az előnyeit, mind pedig a kockázatokat, hogy egy over-the-counter gyógyszert használjon, hogy segítse a testsúlycsökkentő erőfeszítéseit.

A közelmúltban végzett kutatások során a tudósok felfedezték, hogy a catechin zöld tea nevű flavonoid szerepet játszik a fogyásban. A 2009-es “The Journal of Nutrition” című tanulmányában a kutatók azt találták, hogy a túlsúlyos és elhízott résztvevők, akik állandóan gyakoroltak és kaptak egy catechint tartalmazó italt, elvesztették a hasi zsírt és a szubkután hasi zsírt, és csökkentették trigliceridjeiket, mint azok, akik nem Megkapta az italt, de ugyanazokat a gyakorlatokat hajtotta végre, és ugyanazt a diétát kapta. Ez azért fontos, mert a hasi zsírlerakódások növelik a szívbetegség és a stroke kockázatát.

A zöld tea antioxidáns polifenolokat tartalmaz, amelyek lényegében aktívak a szervezetben található szabad gyökökkel szemben. A szabad gyököket természetes módon termelik a szervezetben az anyagcserében. A szervezet antioxidánsokat használ az olyan károsodások leküzdésére, amelyeket ezek a szabad gyökök okozhatnak a DNS és a sejtmembránok számára. A Nemzeti Rákkutató Intézet kijelenti, hogy a teaben megtalálható polifenolok kimutatták, hogy gátolják a tumorsejtek fejlődését és növekedését, és csökkentik a más szövetekbe való behatolás lehetőségét.

A zöld tea kapszulák a súlycsökkenést is csökkenthetik, miután elvesztettük a súlyukat. A 2005-ben közzétett, az Obesity Research című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a résztvevők, akik nem ismertek magas koffeinszinttel, súlycsökkenés után javították a fogyást, amikor zöld tea használatba vették őket. Azok, akik nagy mennyiségű koffeinnel rendelkeztek, kevésbé jelentős eredményeket értek el.

A kutatási szakirodalom áttekintése 1989 és 2007 között a Zhejiang, Kína kutatói szerint a zöld tea védő szerepet játszott a májbetegség kialakulása ellen. Megvizsgálták a 10 minősítő tanulmány eredményeit. Mindegyik tanulmányban a résztvevők számos májbetegség elleni védő szerepet játszottak a zöld tea ellen.

Az egyének az Országos Kiegészítő és Alternatív Medicina Központja szerint álmatlanságot, szorongást, ingerlékenységet, gyomorpanaszokat, émelygést, hasmenést és gyakori vizelést tapasztalhatnak a zöld tea koffein tartalmával kapcsolatban. Ezek a mellékhatások összefüggenek a múlt koffein fogyasztásával. Ha testét magasabb mennyiségű koffeinnek adják hozzá, a zöld tea kapszulák egyáltalán nem érintik Önt.

A Zöld tea kis mennyiségű K-vitamint is tartalmaz, a Nemzeti Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ szerint. Ha véralvadásgátló terápiát, például warfarint vagy coumadint szed, akkor nem szabad zöld tea italokat, kivonatokat vagy kapszulákat használni. A további K-vitamin a gyógyszerek kevésbé hatékony és növeli a vérrögképződés kialakulásának kockázatát.

Fogyás

Antioxidáns tulajdonságok

Csökkentett súlycsökkenés

Májbetegség

Szorongás, arrhythmia, álmatlanság

K-vitamin