Emésztési zavar az étkezési cukorból

Dr. John Yudkin, Ph.D. szerint az asztali cukor a szervezetben növeli a nyálkahártya rétegét a gyomorban, ami súlyos emésztési zavarhoz vezethet. A szacharózban és a feldolgozott szénhidrátokban előforduló étrend fokozott savasságot eredményezhet az emésztőrendszerben, ami fájdalmas gyomorégést vagy savas refluxot okozhat. Forduljon orvosához, ha a cukrozott vagy szénsavas ételek fogyasztása után puffadást vagy emésztési zavarokat tapasztal.

A vékonybélben lévő enzimek lebontják az asztali cukrot, és gyorsan felszívják a véráramba. A cukrokat lebontó enzimeket a hasnyálmirigy termeli. A magas cukortartalmú étrendhez teljes működésű hasnyálmirigy szükséges. Ha a hasnyálmirigy nem képes elég enzimeket előállítani a cukor magas beviteléhez, akkor a bakteriális egyensúly a bélben egyenetlen lesz. A baktériumok túlnövekedése megzavarhatja a tápanyagok megfelelő felszívódását, és puffadást, gázt és megnövekedett savasságot okozhat a bélben.

GERD, vagy gastrooesophagealis reflux betegség, az esernyő kifejezés, amelyet a nyelőcső-gyomor-kapcsolatot befolyásoló különböző állapotok leírására használnak. A gyomorban fellépő magas savtartalom “savas refluxot” vagy “gyomorégést” okozhat, kellemetlen – néha fájdalmas – állapot, ahol a gyomor tartalma a nyelőcsőbe áramlik és kárt okoz. Bár a savas állapot a gyomorégés gyakori oka, a lúgos reflux – ha a gyomor tartalma túlságosan lúgos – a gyomor tartalmának a nyelőcsőbe való átjutását is okozhatja. Azok, akiknek gyomorégésük van, tudniuk kell, hogy mely élelmiszerek járulnak hozzá az állapotukhoz, elkerüljék a refluxot előidéző ​​ételeket és jótékony táplálékot fogyasszanak a gyomorban található gyomorsavak egyensúlyba hozásához.

Elaine Gottschall, biokémikus, sejtbiológus és a “Breaking the Vicious Cycle” szerzője tanulmányozta az élelmiszerek emberi testre gyakorolt ​​hatásának tanulmányozását a Specifikus Szénhidrát Diéta létrehozása céljából, amely alapja az volt, hogy bizonyos élelmiszereket könnyű megemészteni És egyensúlyba hozza az emésztőrendszert. A Gottschall a gyümölcsből, bizonyos zöldségekből, mézből és joghurtból származó monoszacharidokat javasolja, szemben a tejben, asztali cukorban, maláta termékekben és keményítőtartalmú élelmiszerekben található diszacharidokkal és poliszacharidokkal. A Gottschall keményítő helyett hüvelyeseket ajánl, miután az emésztőrendszer helyreállításra került. A specifikus szénhidrátdaganat a fekélyes vastagbélgyulladás, a Crohn-betegség, az irritábilis bél szindróma és a gluténterápia-rezisztens ciszták betegsége miatt jött létre, de a táplálék a hasi emésztési zavarban szenvedőknek is volt hatása, ami az étkezés után .

A növényi fehérjék, mint például a babban és a lencsében találhatóak, hasznosak a LES – az alsó nyelőcső záróizmájának segítésében. Kérdezzen egy táplálkozási szakembert, ha visszafolyik, és fontolja meg a keményítőtartalmú szénhidrátokat és az állati zsírokat keményítő-rezisztens hüvelyesekkel, hogy segítsenek azoknak az izmoknak, amelyek szabályozzák a sav / lúgosodást a nyelőcső és a gyomor között. A Gottschall néhány héttel az emésztőrendszer helyreállítását követően javasolja hüvelyesek hozzáadását az étrendhez.

A cukrok felhasadása

Emésztési betegségek

Az egyedi Carb Diet

Ételek, amelyek segítik a LES-et