Eszik sok mogyoróvaj jó neked?

Bár a mogyoróvaj megtöltik az alapvető tápanyagokat, és javát szolgálhatja az egészség, túl sok mogyoróvaj fogyasztása gyakran problémás a zsír- és kalóriatartalmuk miatt. A földimogyoró vajának mennyisége, amit naponta meg kell enni, a teljes napi kalóriaszükségletektől és a súlykezelési céloktól függ.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma a Nemzeti Referencia Hatóanyag Adatbázis szerint a sima mogyoróvaj 2 evőkanálnyi adagja 188 kalóriát tartalmaz. Egy csomó földimogyoró vaj egy nap alatt gyorsan növelheti a kalóriabevitelt és csomagolhat a nemkívánatos fontokat. Azonban, ha a súlygyarapod a célod, az extra kalóriák sok mogyoróvaj táplálkozásából előnyösek.

A mogyoróvaj kiváló fehérje és szív egészséges mono- és többszörösen telítetlen zsírsavak forrása. Két evőkanál mogyoróvaj biztosítja 8 gramm fehérjét és 16 gramm étkezési zsírt. A mogyoróvaj egyes márkái tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, vagy extra vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak kiegészítve. Míg a legtöbb májas vaj zsír telítetlen zsír, 3,4 gramm 16 gramm 2 evőkanál mogyoróvaj vaj a telített zsírból származik, ami magas vér koleszterinszintjét feleslegessé teheti.

A mogyoróvaj számos kereskedelmi fajtája tartalmaz sót. Ha túl sok nátriumot fogyaszt a táplálkozásból a túl sok mogyoróvaj fogyasztásából, növelheti a magas vérnyomás és a szívbetegség kockázatát. A mogyoróvaj 2 evőkanálnyi adagja 147 milligramm nátriumot tartalmaz, és az American Heart Association azt javasolja, hogy a nátrium bevitelét napi 1500 mg-ra korlátozza. A mogyoróvajból származó étkezési nátrium csökkentéséhez próbáljon olyan természetes fajtákat, amelyek kevés vagy nem tartalmaznak sót.

A mogyoróvaj egészséges hozzávaló egészséges étkezési tervekhez, mint amilyeneket az amerikaiak étrendi irányelvei 2010-ben, mérsékelten. A földimogyoró vaj a fehérje vagy olajok élelmiszercsoportjának részeként számolható. Az amerikaiak étrendi irányelvei 2010-ben 5,5 uncia étkezési étrendet és 6 teáskanálnyi olajat fogyasztanak naponta 2000 kalóriát fogyasztva. A selectapp.gov azt jelenti, hogy 1 evőkanál földimogyoró vaj számít a fehérje ételek csoportjából, és 1,5 teáskanál földimogyoró vaj 1 teáskanálnyi mennyiséget jelent az olajcsoporttól.

Kalória szempontok

Protein és zsír

Nátrium

Ajánlott részek