Étkezési tervezési iránymutatások az alacsony jövedelmű család számára

2010 júniusától az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma gazdaságos tápláléktervezete 19-50 éves korosztálynak két, 2-5 éves korú gyermekével heti 117,10 dollárral, vagy havi 507,60 dollárral élhet. Ez az iránymutatás, amelyet az élelmiszer-bélyeg-allotációk meghatározására használnak, de hasznos alapként szolgál mindazoknak is, akik az élelmiszerbolt költségvetésének csökkentésére törekednek.

Táplálás

A kiegyensúlyozott étkezésnek tartalmaznia kell a fehérjét, a teljes kiőrlésű gabonát és a gyümölcsöket vagy zöldség A barna rizs és a teljes kiőrlésű tészta viszonylag olcsó, így nagy mennyiségű ilyen élelmiszerek képezhetik a takarékos étkezés alapjait. A fehérje általában a legdrágább része az étkezésnek, de az alacsony jövedelmű családok az étkezési dollárokat megtervezhetik olyan ételekkel, amelyek megfizethető fehérjeforrásokat, például tojásokat és szárított babot tartalmaznak. A gyümölcsökre és a zöldségekre való megtakarítás érdekében hasznos, hogy olcsóbb termékeket vásároljanak a helyi mezőgazdasági termelők piacán, vagy fagyasztott termékeket vásároljanak, amikor csak lehetséges.

italok

Ha nagyon alacsony élelmiszer-költségvetéssel dolgozik, fontos annak biztosítása, hogy minden vásárlás a lehető legjobb értéket biztosítja Önnek. A víz ideális választás az alacsony jövedelmű családok számára, mivel szabad, és kulcsfontosságú szerepet játszik a test megfelelő hidratálásában. Az alacsony zsírtartalmú tej és a 100 százalékos gyümölcslevek szintén jó italválaszték. Kerülje el a szódabikarbóna vagy a cukrozott édesített italokat, kivéve a különleges kezeléseket, ezek drágák és nem jelentenek valódi táplálkozási előnyöket.

Értékesítés és kuponok

Nyújtsa ki a dollárokat azáltal, hogy megtervezi az étkezéseket az értékesítések és a kuponok között, amelyek egy adott hét alatt elérhetők a boltjában. Ha otthoni internet-hozzáféréssel rendelkezik, számos olyan internetes weboldal található, amelyek mentális mamák számára olyan kuponokat és értékesítési meccseket kínálnak, mint a Wal-Mart, a Target, az Albertsons és a Safeway.

Tárolja a márkákat

A márkák tárolására már régóta úgy gondolják, hogy gyengébb termékek, de ezek a cikkek gyakran ugyanolyan ízletesek és táplálóak, mint a márkaképviseletük. A müzli vajtól a reggeli gabonáig mindenféle áruházat megtalál. Mivel nem rendelkeznek országos reklámkampányokkal, ezek a termékek akár 50 százalékos megtakarításokkal is értékesíthetők.

Kényelmi ételek

Fontos elkerülni a kényelmes ételeket, amennyire csak lehetséges. Bár az olyan elemek, mint a sütési keverékek és az előzetesen megmosott zöldségek időt takarítanak meg a konyhában, a súlyos árcédulát túlságosan kihasználják egy korlátozott élelmiszerár-költségvetésből. Ha nem vagy kényelmes a konyhában, vegye fel néhány helyi szakácskönyvből a helyi könyvtárat, hogy megtanulja megtanulni a saláta elkészítéséhez szükséges termékeket, és hogyan készítse el a saját vacsorait a semmiből.