Gránátalma táplálkozási tényeket

Bár a gránátalma gyakran nem tekinthető gyümölcsnek, mert őrült és nehéz enni, kiterjedt listája van az egészségügyi előnyöknek, a véráramlástól a csökkenő arányú prosztatarákra. Az antioxidánsok erőteljes kombinációjával is büszkélkedhet.

Gyümölcsként a gránátalma szénhidrátban és zsírtartalomban alacsonyabb, mint más élelmiszercsoportok. Egy 1/2-csésze nyers gránátalma magok tartalmaznak 16 gramm szénhidrátot, 1,5 gramm fehérjét és 1 gramm zsírt. A szénhidrátok, a fehérjék és a zsír a teljes kalóriatartalomhoz járulnak hozzá, és 72 kalóriát mérnek a magok 1/2-csésze adagolásához.

A gránátalma magvak, mint más gyümölcsök, magas a cukor. Az ½-csészés gránátalma magok tartalmaznak 12 gramm cukrot. Ezt a magas cukortartalmat a nagy mennyiségű 3,5 g rostot megőrzik a gránátalma magok egy adagjában, ami több mint kétszerese az ½-csészés alma-adagban talált szálak mennyiségének. A cukor és a szál közötti egyensúly megakadályozza a gránátalma keretein található cukor hatását a vércukorszintre.

Bár a gránátalma magvak egy adagja nem nyújt egész napi ajánlott értéket bármely vitamin esetében, jelentős mennyiségű C- és K-vitamint tartalmaz, ami lényeges az immunrendszerhez és a véralvadáshoz. Hasonlóképpen, a gránátalma nem tartalmazza az ásványi anyagok teljes napi ajánlott értékét, de jelentős mennyiségű káliumot tartalmaz, amely szerepet játszik az idegvezetés, az izomszabályozás és a vérnyomás szabályozásában.

A gránátalma ismert hatásos antioxidáns szintjeiről ismert. A gyümölcsökben, diófélékben és zöldségekben gyakran megtalálható antioxidánsok ellensúlyozzák az oxidáció káros hatásait a sejtekre. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma a gránátalma levét az ötödik legerősebb antioxidánsnak tartja a csokoládé, a bodza, a Red Delicious almák és a Granny Smith almák mögött, az oxigén radikális abszorbancia kapacitása alapján.

Kalória közreműködők: Carbs, Protein and Fat

Vércukor egyensúly: cukor és rost

Vitaminok és ásványi anyagok

antioxidánsok