Ha egy 6 hetes, szoptatott baba ébred éjszakára nővérnek?

Miután hat hétig szoptat, te és a baba valószínűleg egy olyan ápolási rutinba telepedtek be, amely mindkettő számára kényelmes. Valószínűleg látni fogja a baba első mosolyát, és még a mellére is mosolyoghat. A boldog szoptatott baba akár éjszaka is aludhat hosszú szakaszon, ami aggodalmas lehet az életének első hónapjának és felének kiadása után, amely biztosítja, hogy gyakran ébren van, hogy minden este ápolja néhány órát. Szerencsére, ezen a ponton a legtöbb kisbaba jól van egy kis extra alvással és kevesebb éjszakai táplálékkal.

Hat héttel ezelőtt

Mire a baba eléri a 6 hetes kort, akkor kezd el tudni mondani a különbséget nappal és éjjel. Plusz, az újszülött korától eltérően, a 6 hetes szoptatott baba alig tud aludni anélkül, hogy felébredne. Amíg a testsúlygyarapod jó, nem kell többé ébreszteni őt az éjszaka közepén. Olyan éjszakákon, amikor több időt tölt el az alvó és kevésbé időnként ápolásra, valószínűleg felkészíti ezt azáltal, hogy másnap szoptat.

Mikor ébredjen

Ha a baba elkezd fogyni vagy lassan lassul, akkor előfordulhat, hogy éjszaka néhányszor ébresztenie kell az etetésre. Ez különösen fontos, ha a tejeskínálat nem indul el jó kezdetektől, mert a kínálat növeléséhez gyakori stimuláció szükséges.

Ébresztő technikák

Ha fel kell ébresztened a baba táplálkozását, óvatosan kezdje. Nézze meg a baba jelét, hogy REM alvás közben mély alvás helyett. REM alvás közben a baba elhúzza a szemhéját, alszik, mosolyog, és ökölbe szorítja. Gyengéden lökdözze a lábát és a tenyerét, hogy megpróbálja felébreszteni. Ha ellenáll az ébrenlétnek, távolítsa el az ingét, és óvatosan támasszon fel egyenesen a meztelen mellkasához, hogy bőr-bőrrel érintkezzen. Ha egyáltalán nem ébredsz rá, mélyen aludhat. Hagyja, hogy pihenjen egy kicsit tovább, és próbálkozzon újra, amikor aktívabbnak tűnik.

szempontok

Még akkor is, ha a baba hat vagy hét óra alatti, 6 hetes korban alszik, ez nem tarthat örökké. Sok csecsemő 6 hetes növekedésnek indul be, és gyakrabban ébred az ápolónőnek. Az alvásminták változása ebben a korban teljesen normális, így amíg a baba jól növekszik, nincs szükség aggodalomra, mennyi ideig alszik.