Hogyan használjunk egy csavart lapot

A csavaros tábla olyan edzésterápiás eszköz, amellyel állhatsz, ami instabil felület létrehozására szolgál. Az instabil felületeken történő mozgás szükségessé teszi a mag és a hasi izmok összekapcsolódását, hogy a testtartás stabilitást keltsen. A maggyakorlatok segítenek a testtartás, az egyensúly és a stabilitás javításában, valamint meghatározzák a hasizmokat. Mindig konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt új edzésprogramot indítana, és győződjön meg róla, hogy megismerkedett a berendezésekkel kapcsolatos utasításokkal.

Melegítsük fel öt-tíz perc könnyű kardio-val, mint a helyszínen menetelés.

Gyakorolja meg a gyakorlatban minden edzést a talajon, mielőtt a forgóasztalra lépne.

Helyezze a csavart lapot a padlóra. Gyakorlat a táblán állva, hogy érzetet kapjon a felszín instabilitására, és észlelje, hogy az alapvető izmaid érintettek. A posturális integritás fenntartása érdekében a test mélyén be kell kapcsolódnia a hasi és a magizmához. Ha a sodróasztalon állni nehéz, érdemes gyakorolni csak a táblán állva, amíg az izmok elég erősek ahhoz, hogy továbblépjenek a következő edzésre.

Álljon a csavart lapon egyenes gerincvel és a lábakkal együtt. Húzza ki karjait oldalra, ha nagyobb segítségre van szüksége. Hajlítsa meg a térdét és fordítsa jobbra a felsőtestet 45 fokkal. Érezni kell a ferde izmokat – az izmokat, amelyek a bordák oldalán futnak – elköteleződnek. Menj vissza a központba, és ismételje meg a bal oldalon. Gyorsan mozogjon oldalról oldalra 10-15 ismétlésig. Gyakoroljon 1-2 oldalcsavart.

Tartson egy orvosi labdát mindkét kezében a mellkas mellé. Válasszon egy orvosi labdát, amely megfelelő súlya az izmaidnak, esetleg egy 5 fontos labdával kezdődően. Ismételje meg a gyakorlatot az orvosi labdával, jobbra-balra forgatja a törzset 1-2 alkalommal 10-15 ismétlésig. Ne feledje, térdre hajol, ahogy csavarod.

Végezze el a ferdén oldalt csavaró testmozgást, de csuklósúlyokkal minden csuklóhoz. Ahogy csavarodtál, szivattyúzzátok a karokat felfelé és lefelé, mintha futnátok vagy sebességet gyalogolnának a bicep-izom működéséhez.