Hogyan kell aerobákat használni

Az aerobák az időmérő és triatlon kerékpárok frontján lévő extra kormányok, amelyek lehetővé teszik a csúcsteljesítményt kereső kerékpárosok sokkal aerodinamikusabb helyzetét. Az Aerobarokat először a Greg Lemond az 1989-es Tour de France-ben használta, és azóta mindenütt jelen van a rövid távú kerékpárversenyeken. Az aero-bárok felszerelése a kerékpárhoz lehet a teljesítménynövekedés, amellyel egy rövid távú kerékpárversenynél javítani kell az idejét.

Használni vagy használni nem

Az aerobák nem ideálisak a hosszabb túrákhoz, mert a lovaglás nem annyira kényelmes, mint a rendszeres csepegtetők. Az ideális pedálozási hatékonyság és aerodinamika azonban komoly előnyökkel járhat a kerékpárosok számára, akik javítják sprint idejüket. Az aerobárok felszerelése a rövid távú kerékpárhoz lehetővé teszi, hogy közelebb vigye a törzsét a kerékpár tetejéhez vagy keresztsávjához, ami jelentős sebességcsökkenést biztosít, amikor gyorsan halad. A legtöbb kerékpár felszerelhető cserélhető aerobarokkal, így eldöntheti, hogy mikor használja őket, és mikor mentheti meg a kerékpár súlyát nélkülük.

Csatlakozás

Ahhoz, hogy az aerobokat a kerékpárhoz illeszd, 2-3 foknyi helyet kell elhelyezni mindkét oldalán, ahol a szár a kapuhoz csatlakozik. A legtöbb levehető aerobar közvetlenül a rúdra csíptethető egy hatlapú csavar segítségével, és meghúzható és meglazítható egy fogantyúkulccsal. Az aerobák két könyökpárnát és két egyenes rudat tartalmaznak, amelyek párhuzamosak a felső csövével a kormány közepén. Győződjön meg róla, hogy a rudak el vannak döntve, így a karok párhuzamosak a talajjal. Néhány aerobár a bullhorn stílusú kormányszerkezetekbe épül fel az időmérő kerékpárokhoz, és közvetlenül a kerékpárra felszerelhető a szár segítségével. A klip-stílusú aerobarokkal ellentétben újra kell vezetnie a fékeket és a váltók kábeleit a használatukhoz.

Elhelyezés

A megfelelő kerékpár pozíció fontos az aerobák számára a hatékonyság növelése érdekében. Két nagy szög van egy megfelelően felszerelt aeróbal. A törzsét és a lábát körülbelül 90 fokban kell elhelyezni egymástól a megfelelő hatékonyság érdekében, még akkor is, ha normál csepegtetős rudakat használ. Amikor az alsó állványra dönt, az alsó és felső karok közötti második 90 fokos szög alakul ki. Ha a karjait 90 fokos szögben állítja be, a testét alacsonyabbra csökkenti, és csökkenti a szél ellenállását a mellkasánál, de továbbra is fenntartja a tested szöget, amely a leghatékonyabb a pedálok hatékony átadásához. Az akkreditált kerékpár-szerelő segít abban, hogy az aerobar beállításait tökéletesen tárcsázza, mivel a helyzetet nehéz meghatározni, különösen a kezdő lovasok számára.

Going Aero

Az aerobarok használatának legjobb ideje a verseny egyenes része vagy meredek lejtő. Ez az a pont, ahol a kerékpár eléri a legmagasabb sebességet és a legmagasabb szél ellenállást. Ahogy eléred a pedálos pedálfordulatot, húzd le a kezét a kormányról, és helyezze a könyökét az aerobar betétekbe, és megragadja az aerobát a legelső rész közelében. Tartsa a nyakát és a vállát nyugodt állapotban, és döntse meg a szemét, nehogy a nyakát átadja, hogy lássa. Ebben a helyzetben a törzsének jóval alacsonyabbnak kell lennie, mint amikor a cseppeket használja, és kisebb aerodinamikai profilt ad. Ha kisebb sebességgel mászol, nem kell aerodinamikusabbá válnia, mivel a szél ellenállása sokkal kisebb lesz. A kerékpár irányítását szabályos kerékpáros helyzetben tartsa.