Izomgyakorlatok íjászatra

Az íjászat olyan sport, amelyhez íjat és nyilat alkalmaznak. Ez a sport több száz éves, és még az olimpián is szerepel. Az íjászat során több fő izomcsoportot használnak a testben, beleértve a tricepszet, amely a felső karodon, a vállán lévő deltoid izmokban és a hátsó hátsó lábfejekben található latissimus dorsi izmokban helyezkedik el. Annak érdekében, hogy javítsa az íjász készségeket, tegyél fel olyan gyakorlatokat, amelyek ezeket az izmokat célozzák az edzés során.

Emelje fel az egyik karot, hogy növelje a kar erejét

Az egykarú oldalsó emelkedés erősíti a deltoid izmokat, amelyeket erő és erő növelésére használnak az íj íjászatának megtartásához és visszahúzásához. Állj egyenesen a lábaddal a váll szélességével, a jobb kezed egy jobb oldali álló tárgyon és a bal kezeddel egyenesen egy súlyzóval, így pihent a medence előtt. Lassan emelje fel a bal karját oldalra, folytassa, amíg a könyök a váll szintjén van. Engedje vissza, ismételje meg, majd kapcsolja a karokat.

Sor, sor, sor az izmok

Az evezőgépen töltött idő jól érzi magát, ha javítani szeretné az izmokat az íjászat számára, mert a sportban használt összes elsődleges izom, beleértve a deltoidokat, a latisimus dorsi-t és a tricepszet is. Üljön az ülésen úgy, hogy a lábad biztonságosan rögzítve legyen. Tartsa egyenesen a hátát és tartsa a fogantyút. Lassan told le a lábaddal, majd csúsztasd vissza, amíg a lábad csaknem teljesen meghosszabbodik. Térjen vissza kiindulási helyzetébe, és ismételje meg.

Menj át a forró tricepszekre

A felső tricepsz kiterjesztés az egyik leghatékonyabb gyakorlat a tricepszek számára. Állj egyenesen a lábaidhoz közel egymáshoz, egy kicsit a másik előtt és mindkettő laposan a padlón. Húzza karjait a fejed fölött, mindkét kezével megragadva a súlyzó tetejét. Miközben a felső karját a fejed mellett tartja, lassan rugdosítsa a karjait, és hátrafelé csökkenti az alkarokat a hátad mögött, amíg könnyű lesz a tricepszben. Emelje fel a karjait felette, hogy befejezze az egyik rep. Ismétlés.

Szerezzen nagy eredményeket a pálcikával

A súlyzós pulóvergyakorlat célja a hátsó hátsó latissimus dorsi izom, de a tricepszek és deltoidok is működnek, így az íjászat integrált izomgyakorlata lett. Feküdt a felső hátsó merőleges egy lapos súlyzópadon, a lábad hajlított előtted egy derékszögben a lábak lapos a padlón. Fogja meg a súlyzót, tegye a karjait úgy, hogy egyenesen feljebb húzódjanak, és tartsd a kezed a vállodhoz. Miközben a mozgás közben tartja karjait, mozgassa a karját lassú, szabályozott mozgásban, amíg a súlyzó közvetlenül a fejed mögé kerül. Ezután térjen vissza kiindulási helyzetébe. Ismétlés.

A latissimus dorsi a hátsó legnagyobb izom és az íjászat során használt test egyik fő izmai, elsősorban az íj húzási mozgása során. A legapróbb teljesítményű pulldown gyakorlatok az izom célzásához szükségesek, ezért próbálja meg a kábelt szorosan lekapcsolni. A lámpafejüzemű gép ülésén helyezze a lábát az alatta lévő padlóra, és állítsa a kezét fölé, miközben megragadja a párhuzamos kábelt. Engedje el a magját, húzza le a kábelvégen, majd addig térjen vissza, amíg a karjait teljesen meghosszabbítja. Ismétlés.

Még akkor is, ha minden megfelelő gyakorlatot használ, ha nem a megfelelő súlyt használja, vagy a megfelelő számú készletet és ismétlést végzi el, akkor nem fogja elérni az eredményeket, amelyekre reménykedik. Induljon el egy súlyt, amelyet kezelhet, és csak növelheti a használt súlyt, ha 12 teljes ismételt készletet tud készíteni, miközben a teljes időt tartja megfelelő formában. Fokozatosan felkészüljenek a 12 12 ismétlõdõ készlet befejezésére.

Miért van szükséged a Lat Pulldown-ra az életedben?

Súlyok, Reps és Sets