Ízületi gyulladáscsökkenés után

Az aktív emberek nehézségekbe ütköznek bármely műtét után, különösen a hasba ható mûtétek és betegségek esetén. A gyulladáscsillapítás olyan fájdalmas betegség, amely nagyban korlátozhatja mozgását és a hasi izmok használatát, miközben Ön érintett. A csecsemőgyulladás kezelése általában egy appendectomia-t, egy műtétet a beteg kötőanyag eltávolítására. A mag izmok erősítése segíthet a fellendülésben az aktív életmódra való visszatérés gyorsításával, de a sérülések elkerülése érdekében óvatosan kell eljárni. Mindig beszélje meg orvosával a posztoperatív tevékenységeket.

Vakbélgyulladás

A gyulladáscsillapítás a fertőzés által okozott fertőzés irritációja és gyulladása. Ez akkor fordul elő, ha a függelék anyagot – általában székletet, nyálkahártyát vagy parazitákat – tölt fel. A függelék megduzzad, korlátozva a véráramlást. A csökkent véráramlás miatt a függelék hal meg, és végül felszakad. Ha a függelék falai szakadnak, a függelék tartalma a hasra költözik és terjed a fertőzésre.

Appendectomy Post-Care

Az appendectomia eltávolítja a megbetegedett függeléket. A függőelemeket laparoszkóposan és hagyományos módon végzik. A laparoszkópos sebészet minimálisan invazív, lehetővé teszi a gyorsabb gyógyulást és a hasi izmok károsodását. A hagyományos módszerek szerint a sebésznek be kell metszetnie a hasat. Mindkét megközelítés gyengítheti a hasat, és a posztoperatív utasítások általában tartalmaznak egy korlátozást a tevékenység szintjén.

Situps és Appendectomies

A Mayo Klinika javasolja, hogy elkerüljék a stresszes tevékenységeket öt napig laparoszkópos mellékhatás után és 14 nappal a nyitott műtét után. Ezen a ponton beszélje meg orvosával a tevékenységét, de általában könnyű elkezdeni a könnyű testmozgást. Az ülések túl megerőltetőek és ismétlődőek a műtét után, de más tevékenységek is használhatók.

Alternatív Core gyakorlatok

A gyaloglás biztonságos módja a műtét után újraindítani tevékenységét. Habár általánosan nem haszontanúnak számítanak, a testtartás figyelembevételével járó gyaloglás erősíti az abszut passzívan és biztonságosan. Orvosának engedélyével több fókuszált gyakorlatot kezdhet. Üljön egy szék vagy ágy szélére, és álljon meg a kezével. Lassan emelje fel egyik lábát egy időben, térdével meghajlítva. Ismételje meg ezt a 12-15-ször a lábakon. Ahogy egyre nagyobb erőt kapsz, mindkét láb egyidejű felemelkedésének előrehaladása.