Jelzi, hogy a baba allergiás a banánra

Az élelmiszer allergia azt jelenti, hogy a gyermek immunrendszere túlérzékeny egy adott táplálékban lévő fehérjére. Ha a csecsemő allergiás a banánra, teste megtámadja az ételt, amikor kapcsolatba kerül az emésztőrendszerével, és fehérvérsejteket küld a szervezet megvédése és az allergén megölése érdekében. Gyermeke számára ez lehet kiütés, hányás, hasmenés vagy akár anaphylaxis. Ismerje meg, miként vezetheti be gyermekét az élelmiszerekhez, és hogy mit keres, ha allergiás a banánra.

Külső jelek

Közvetlenül a banán bevétele után a baba étrendjéhez keressen külső allergiás testi jeleit. Ezek közé tartozik a csalánkiütés, az arc, a lábak, a karok duzzanata, vagy a szájban fellépő bőrkiütés. Az ételallergia is kiválthatja az ekcémát, a kiütés jellegzetes viszkető vörös dudorok, amelyek gyakran töltötlenek. Ritkán előfordul, hogy az ételallergia felnőtteknél kiváltja az ekcémat, de ez a gyermekeknél előfordul.

Belső jelek

Az élelmiszer allergia azonnali jele lehet a légzés és a mellkasi szorító érzés. A mellkasi vagy torokcsuklással járó légszomj végzetes lehet, ezért azonnal keresse fel az orvosi segítséget. Egyéb tünetek lehetnek hányás, gáz, orrfolyás, köhögés, kellemetlen érzés, laza bél, vagy akár ájulás. Hosszú távon észreveheti az egészségtelen súlygyarapodást a tápanyagok felszívódásának következtében.

A várakozási szabály

Bemutatjuk az új élelmiszereket, mint egyetlen összetevőt, és egyszerre egy kis adagot. Az élelmiszer, például a banán bevezetése után várjon három-öt napot, hogy kiderüljön-e valamilyen allergia jele. Az élelmiszerek egyenként történő várakozása és bevezetése segít meg azonosítani, hogy mely gyermeke van allergiásnak. Ha nem tartja be ezeket az irányelveket és allergiás reakciója van, akkor nehéz lehet megmondani, hogy melyik az élelmiszer.

Mit kell tenni

Ha gyanítja az ételallergiát, vegye fel a kapcsolatot gyermekének gyermekorvosával. Gyerekének esetleg élelmezési kihívást kell elszenvednie, amelyben 20 percenként kis mennyiségű gyanús ételallergént kell táplálni a gyermeke számára. Ez orvosi rendelőn vagy kórházunk biztonságában történik, így ha bármilyen mellékhatás áll fenn, akkor segítségre van szükség. Ha gyermekét élelmiszerallergiával diagnosztizálták, akkor a kezelés legjobb módja az élelmiszer elkerülése.