Jogorvoslatok egy nyáladzó baba számára

Minden gyermek időnként hasad, különösen akkor, ha fogfehérít, vagy hideg. Az idő nagy részében a nyáladzás nem aggódik, de néha súlyos egészségi állapotot is jelezhet. Ha a baba nyáladzik, akkor lépéseket tehet a kényelmetlenség enyhítésére, és megakadályozhatja, hogy a szájban a finom bőr átható legyen. Beszélje a gyermeke minden aggodalmas tüneteit gyermekének.

Chapping Jogorvoslat

Amikor a baba eldobja a nyálat, a nyál megcsípheti és irritálja az állát és az arcát. A terület pirosra nézhet, és sírhat, ha eltöröled a felesleges nedvességet. Amikor alszik, a lapja nedves lehet, és tovább irritálja a bőrét. Puha ruhával törölje le a nyálat a nap folyamán. Helyezzen abszorbens betétet a lapja alá, hogy megvédje a nedvességet, és ha éjszaka felébred, használja a lehetőséget, hogy szükség esetén módosítsa lapját. Ne tegyen semmit a bőrére, hogy ne akarja, hogy lenyelje, mint például vazelin.

Teething Jogorvoslat

A csecsemők gyakran okoznak nyáladzást, és jelentős kellemetlenséget is okozhatnak. Ha a baba a szokásosnál sírt, sóhajt, és nem eszik vagy alszik jól, akkor fájdalmas fogzomást tapasztalhat. Helyezzen egy hűtőszekrénybe egy fogazott gyűrűt vagy egy nedves mosogatószert egy órán át, majd távolítsa el, és hagyja rá rágni. Mossa meg a kezét, majd dörzsölje az ínyét, a nyomás ideiglenesen enyhítheti fájdalmát. Kérdezze meg gyermekorvosát, hogy adhat-e neki egy over-the-counter fájdalomcsillapítót, például az ibuprofent vagy az acetaminofen. Kerülje a fogápoló kenőcsöket, amelyek nem hatásosak és lenyelhetik a torok zsibbadását.

Fájdalmas torokjavító szerek

A baba hasadása torokfájástól eredhet. Ha a torkja fáj, lehet, hogy nem akar lenyelni. Használjon hűvös köd párásítót a hálószobájában, hogy megvédje a levegőt nedvességtől, mivel ez megszabadulhat a karcsú, száraz torkától. Ha a baba 6 hónapnál idősebb, hideg vizet vagy hígított gyümölcslevet ajánl fel az ételek között, hogy megtartsa a torkát. Ha palackozott, akkor ajánljátok neki hideg formáját, hogy megnyugtassa a torkát.

A Doktorhoz

Ha a láz kíséri a baba nyáladzását, ne feltételezzék, hogy a fogzás az oka. Ha más tünetei vannak – például kiütés, súlyos köhögés vagy szélsőséges ingerlés – vigye el a gyermekorvoshoz, és említse meg, hogy ő is nyáladzik. Bizonyos esetekben a nyáladzás súlyos egészségi állapotot, például mérgezést vagy bakteriális fertőzést jelenthet. A gyermekorvosnak ki kell értékelnie a súrlódást, amelynek nincs egyértelmű oka – például torokfájás, hideg vagy fogínygyulladás -, hogy kizárja a súlyos betegséget.