Jojoba olajbiztonság

A Drugs.com szerint a jojoba magvak az örökzöld Simmondsia chinensisből vagy jojoba cserjeből származnak, amely Arizona, Kalifornia és Észak-Mexikó őshonos. Ezeket a magokat jojobaolaj előállítására használják, amelyet sok kozmetikai és bőrápoló kezelésben használnak. A jojobaolaj különbözik más növényi olajoktól, mert rendkívül magas (97%) viaszésztert tartalmaz, ami jobban hasonlít a bálnaolajhoz, mint a hagyományos növényi olajokhoz.

Eredet

A jojobaolajat hagyományosan az indiánok és a korai mexikóiak használják hajkondicionálóként, és rituálékban, főzésben és gyógyszerekben használják, mondja a Drugs.com. Az Egyesült Államok indiai ügyekért felelős irodája finanszírozta a jojoba-i üzem tanulmányozását, mivel a délnyugat indiánok számára életképes készpénztermés. A site azt mondja, hogy 1973-ban, miután az olaj a spermium bálna tiltott, kozmetikai társaságok kezdte használni jojoba olaj összetevő helyett.

Jojoba használ

A Drugs.com szerint a jojobaolaj számos bőrbetegség kezelésére szolgál. Úgy tűnik, hogy enyhíti a száraz bőrt és védelmet nyújt a hajhullás ellen. Hasznos továbbá pattanások, pikkelysömör, bőrirritáció, napégés és elszaporodott bőr kezelésére. A jojobaolajat gyakran ipari kenőanyagként is használják, mert nem csökken, ha nyomás alatt vagy magas hőmérsékletnek van kitéve.

Kutatás

A PubMed.gov weboldalán közzétett kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy a jojobaolaj nem csak biztonságos a kozmetikai termékekben való használatra, hanem hatékony bőrápolónak is bizonyult a bőr számára. A kozmetikai adatbázis honlapján a jojobaolajat nem szabad lenyelni, de kozmetikai és bőrápolási termékek összetevőjeként történő felhasználásánál meglehetősen biztonságosnak tekintik. A Cosmetics Info arról is beszámol, hogy a kozmetikai termékekben lévő jojobaolaj használata biztonságosnak tekinthető.

Lehetséges mellékhatások

Néhány ember kontakt bőrgyulladást okozhat, ha jojobaolajat használ a bőrön. Ha ez bekövetkezik, állítsa le használatát a Drugs.com webhelyen. A jojoba nem mérgező hatású lehet. A legtöbb felhasználó számára a jojobaolaj általában biztonságosnak tekinthető.

Használt formák

A Kozmetikai Biztonsági Adatbázis honlapja szerint a leggyakoribb termékek, amelyek a jojoba összetevőként jelentik a felhasználást, tartalmazzák a hidratáló, rúzs, szájfény, hajkondicionáló, testápoló, kézkrém, ajakbalzsam, arctisztító és anti-aging termékek.