Kell-e aminosavat venni a repkedések között, miközben dolgozik?

Az aminosavak különböző fehérjéket alkotnak. Bár az összes aminosav a szervezeten belüli egyéni funkciókat szolgál, mint csoportot, az aminosavak elősegítik a helyreállítást és az izomnövekedést. Bár az egyes aminosavaknak kevés hatásuk van az izomnövekedésre, mind az extra protein, mind az aminosavak további kombinációi segítenek Önnek a sovány izomtömeg hozzáadásában. Az aminosavaknak vagy az izomnövekedéshez szükséges kiegészítőknek kiegyensúlyozott étrendre és jól képzett tréningre van szükségük. Forduljon orvosához, mielőtt bármilyen étrendet vagy edzésprogramot megkezdenél.

Huszonkét standard aminosav képezi a teste fehérjét, és nyolc fontosnak tekinthető. Az alapvető aminosavak nem termelnek a szervezetből, és nem is alakíthatók át más anyagokból. Az aminosavak kis kombinációját peptidnek nevezik, és két vagy több aminosav bármely kombinációja illeszkedik ebbe a csoportba. Az aminosavak vagy peptidek nagyobb kombinációi fehérjéket képeznek, és ezek a fehérjék az izomszövetet foglalják magukban. Az aminosavak még hozzájárulhatnak a kollagén kialakulásához, amely fontos kötőszövet.

Amint edződsz, traumatizálod az izmaidat, kimeríted a glikogént vagy a cukrot. Ön is lebontja a fehérjéket, ezért van szükség több fehérje, mint valaki, aki nem gyakorolja. Testét nem különbözteti meg a fehérjeforrások között. Valamennyi fehérjét az egyes aminosavakba bontják és szükség szerint használják fel. A legnagyobb különbség a fehérje-gazdag ételek között, mint például a marhahús és a csirke, mi más, ami velük fogyaszt. Bár az egyes aminosavak aránya különbözik a fehérjék között, a nap végén egy kiegyensúlyozott étkezés elegendő mennyiségben biztosítja az összes aminosavat egy ülő ember számára.

Bizonyos aminosavak, leucin, izoleucin és valin, elágazó láncú aminosavaknak nevezik. Ez a három aminosav az izomszövetben jelen lévő aminosavak közel 35% -át teszi ki. Miközben élelmiszerként kaphatja őket, az elágazó láncú aminosavak kiegészítése növelheti a gyógyulást. Bár elágazó láncú aminosavak vannak jelen az élelmiszer- és fehérje-kiegészítőkben, például a tejsavóproteinben, más aminosavakhoz és fehérjékhez kötődnek. Ez megnehezíti az elágazó láncú aminosavak egész élelmiszerként való hasznosítási előnyeinek elérését, csak túl sokáig tartanak a feldolgozás során.

Az elágazó láncú aminosavak az edzés előtt, alatt vagy után is beadhatók. Az edzés után azonban nem az ideális idő, hiszen magas szénhidrát- és fehérjekeveréket kell fogyasztania ebben az időben a fellendülés fellendítéséhez. Az aminosavak önmagukban nem nyújtják a szénhidrátok és a fehérje előnyeit. Az edzés során rendben van, de lehet, hogy nincs emésztési problémája. A kipróbálás az egyetlen módja annak, hogy megtudja. Az edzés előtti eljárás ideális, hiszen aminosavként megemésztett aminosavak tartalékként működnek, ami segít a fehérje átalakításában és az izomvisszanyerésben.

Aminosavak

Felépülés

Elágazó láncú aminosavak

Az aminosavak időzítése