Kerékpározik a hernyó lemezre veszélyes l5-s1-en?

A pajzsmirigylemez akkor fordul elő, amikor a gerincoszlopban levő lemez lágy központja kiszivárog. A pajzsmirigy lemosása a rossz testtartás vagy degeneratív lemezbetegség következménye lehet az öregedés vagy a lemezek víztartalmának csökkenése miatt. A kényelmetlenség közös területe az L-5, az S-1 vagy az ágyéki ötödik csigolya, ahol találkozik a sacrum első csigolyájával. Kerékpározás lehetséges a sérülés és a fájdalom súlyosságától függően. Nézze meg néhány terápiás gyakorlatot a kerékpározás előtt, hogy erősítse a környező izmokat.

Számos jóga gyakorlatok segíthetnek csökkenteni a fájdalmat és javítani a testtartást a további sérülések megelőzése érdekében. A tadasana, vagy a hegyi pózban állva gyorsan felismerheti a gerinc egyensúlyi helyzetét. A Lordosis akkor fordul elő, ha túl alacsonyan visszaszorítja az alacsony hátát. Találd meg a tadasana lábát a csípő szélességével, lábaddal kissé hajlítva. Helyezze kezét a csípőre, és billentse a medencéjét lordózisra. Ezután húzza a farokcsontját egy hátsó medencepajzs alá. Térjen vissza egy egészséges semleges állásba, emelje fel a frontális csípőpontjait, és aktívan lenyomja a sarkait, miközben a négyeseket és a combnyakokat összehúzza. A Tadasana megerősíti a magas testtartást az L-5 / S-1 tömörítésének csökkentése érdekében. Ha ezt az egészséges kismedencei irányítást fenntarthatja kerékpározás közben, előfordulhat, hogy nem fájdalmas.

Használjon egy alapvető jóga póz, setubhandasana vagy híd terápiás változatát, hogy helyet teremtsen az ágyéki és a keresztben. Feküdj a hátadon, állítsa a lábát lapos csípőszélességre, térdre hajlítva. Nyomja meg a lábad, emelje fel a csípőjét, és hozza karjait melletted, nyomja a tenyerét a padlóra. Tartson pár lélegzetet. Engedje le a testét. Ezután állítsunk be egy könnyű habos jógablokkot a belső combok között, és visszatérjünk a hídra, felhúzzuk a fej és a farok koronáját, majd a külső csípőt, a gluteus mediusot összenyomjuk. Kerülje el a csípő hátulját, a sokkal nagyobb gluteus maximust – ami több fájdalmat okozhat az ágyékiben. Tartson pár lélegzetet és pihenjen. Ezt alkalmazza, amikor egy kerékpáros ülésen ül: anélkül, hogy megragadná az ülést, nyúljon át a fej tetején, és ne csípje meg a farokcsontot. Újra minden fájdalom vagy kényelmetlenség a barométer, hogy a kerékpározás megfelelő-e.

Tartalmazza az ellenállóképességet, hogy segítsen megerõsíteni a lábakat és a csípõ flexorokat, hogy stabilitást biztosítson a gyalogláshoz és kerékpározáshoz. Használja az ülő kettős csípőcsonkot és az ülő kettős csípőfogó gépet. Csinálhasson három, nyolc darab, nagyon alacsony súlyt. Ezzel a belső combokat vagy duzzadókat, valamint a külső csípőt, a gluteus medius-ot dolgozta fel. Mindkettő hozzájárul a stabilitáshoz a zsákmányban, hogy állandó járás gyalogoljon és könnyű ülni egy kerékpáros ülésen.

Használja a lábszárat úgy, hogy az izom erejét megteremtse a combok és a gluteus maximus négyszögében, valamint mozgassa mindkét csípőízületet egészséges mozgástartományban. Válasszon könnyű súlyt vagy súlyt, és készítsen három nyolc ismétlést. Az ötlet az, hogy kombinálja a testtartást, a terápiás jóga pózokat és a terápiás gyakorlatokat, hogy segítsen csökkenteni a fájdalmat és mozgásban tartani.

Ismerje meg a jó viselkedési szokásokat

Terápiás jóga pózol

Rehabilitációs rezisztencia képzés

Stabilitás létrehozása a Sacrumban