Kiegészítők a kis kortizolhoz

A MayoClinic.com szerint az elégtelen mellékvese hormonok, beleértve a kortizolt is, olyan tünetekhez vezethetnek, mint a “fáradtság, testvérzés, megmagyarázhatatlan fogyás, alacsony vérnyomás, szédülés, (és) testhő elvesztése”. Keresse meg az illetékes orvost az ilyen tünetek megfelelő diagnosztizálásához és kezeléséhez. Ha alacsony a kortizolod, valószínűleg szüksége van a hagyományos gyógymódra, hogy életben maradhasson. Lehetőséged van arra is, hogy az orvosával folytatott konzultáció során gondosan kiválasszon kiegészítőket, mindaddig, amíg önmagában nem számít önre.

A kortizol funkciói

A mellékvesék cortex vagy külső rétege, egy kis mirigy, amely az egyes vese tetején helyezkedik el, szintetizálja a kortizolt, és a véráramba szedi. A kortizol a stresszre adott válasz elsődleges hormonja. Segít, hogy több glükózt bocsásson rendelkezésre a szervezet táplálására, mivel a máj glükózt termel a tárolt zsírokból és fehérjékből. A kortizol szintén segít a vérnyomás szabályozásában. Meggátolja a gyulladást, amelyet az immunrendszer a fertőzésekre vagy sebekre reagálva rögzít.

A kis kortizol diagnózisa és oka

A hipokortisolizmus vagy a kortizol elégtelensége általánosságban orvosi kezelést igényel, az ehhez kapcsolódó klinikai tünetek miatt. Ennek ellenére nem diagnosztizálják, amíg a laboratóriumi vizsgálat nem igazolja a kortizolszint alacsony vérszintjét. Általában alacsony a kortizol az Addison-kórból ered. Ez a ritka és súlyos endokrin rendellenesség azért következik be, mert a mellékvese kéreg károsodást szenved, és elveszíti azon képességét, hogy kortizolt és aldoszteront, az élethez elengedhetetlen hormont termeljen. A szegényebb országokban az Addison-féle mellékvese-elváltozás leggyakrabban kezeletlen tuberkulózisból és az autoimmun rohamokból származó gazdagabbból származik.

Addison-kór kezelése

A megfelelő orvosi kezelés lehetővé teszi, hogy az Addison-kór legtöbb emberének hosszú, viszonylag egészséges életet éljen. Ilyen kezelés nélkül az állapot gyorsan halálos lesz. A legtöbb Addison-féle embernek meg kell tennie a hidrokortizon tabletták egyéni kombinációját, amely helyettesítheti a kortizolt és a fludrokortizon tablettákat, amelyek az aldoszteront helyettesítik, olyan hormont, amely megakadályozza a fatalan alacsony vérnyomást, dehidrációt és a vér elektrolit egyensúlyhiányát. Jó öngondoskodás az étrend, a hidratáció, a testmozgás, a meleg időjárás és más testi igénybevételek tekintetében, segít Önnek abban, hogy a leghatékonyabban részesüljön a gyógyszeres kezelés során.

Általános kiegészítések

Különösen azért, mert az Addison-kór és a kezelésre használt gyógyszerek többszörös gyógyszerkölcsönhatásokkal járnak, fontos, hogy először töröljön ki minden kiegészítőt – vitaminokat, gyógynövénykészítményeket vagy bármi mást – orvosával. Ne feledje, hogy a “természetes” vagy az “alternatív” nem mindig jelenti a “biztonságos” vagy a “kockázatmentes” kifejezést. Mivel az Addison-kórban szenvedő emberek fokozott kockázata lehet az osteoporosisnak, néha az orvosok kalcium- és D-vitamin-kiegészítőket írnak elő nekik.

Mielőtt a hormonális gyógyszerek az 1950-es években elérhetők lettek, Addison betegsége gyorsan halált okozott. Az Addison’s Disease Self-Help csoport szerint azok, akik “normális gyógyszereik” természetes alternatíváival kísérleteznek, ugyanazt a sorsot kockáztatják. ” Az édesgyökér gyökér, a Glycyrrhiza glabra veszélyes tüneteket okozhat a túlzott aldoszteron, mint a magas vérnyomás. A természetgyógyász, a ginkgo, a szibériai ginzeng és a gota kola, a természetgyógyász Sharol Tilgner “Adrenal Tonic” -ként felajánlotta, hogy “nem helyettesíti a képzett egészségügyi ellátást”, és figyelmeztet a “nagyon súlyos vagy akár halálos” természetére. Mellékvesebetegségben a hagyományos orvosi kezelés nélkül.

Gyógynövény kiegészítők