Lézeres eltávolítása kora foltok

Életkori foltok általában az emberek bőrén jelennek meg az évek napi expozíciója után. Bár nem ártalmasak, kozmetikai okokból megpróbálhatja elfeketíteni megjelenésüket. Az egyik kezelési lehetőség a lézerterápia. A lézerek hatékonyak és biztonságosak lehetnek a bőröregedések eltávolítására.

Meghatározás

Az életkori foltok, más néven májfoltok, lapos, sötét foltok, amelyek a bőrön jelennek meg. Általában szürke, barna vagy fekete színűek, és az arcodon, a vállakon, a karokon és a kezedeken találhatók. Általában 40 évesnél idősebb felnőtteknél tapasztalhatók, de minden korosztály számára kialakíthatók.

Okoz

Az idős foltok a leggyakrabban a napsugárzásnak való kitettség eredménye. A nap sugaraiban található ultraibolya fény felgyorsítja a melanin termelését, a pigmentet, amely a bőre színét adja. Az eredmény egy sötétebb bőrszín vagy sárgás. Sok éven át a melanin feleslegét “összezsúfolva” vagy összevonják, hogy életkor-foltokat alkossanak. Más tényezők is hozzájárulhatnak az életkor foltokhoz, mivel a genetika és az idősebb korosztály növekedése növelheti a melanin termelést.

Kezelés előtt

Az életkori foltok nem károsítják egészségét. Azonban dönthet úgy, hogy kozmetikai problémák miatt kezelik őket. Ha igen, először keresse fel kezelőorvosát vagy bőrgyógyászát. Ő megvizsgálja Önt és megbeszéli, hogy a lézerterápia a legjobb lehetőség az Ön számára.

Lézeres kezelés

A lézerterápia fénysugarat használ, hogy segítsen elpusztítani azokat a sejteket, amelyek az extra foltokat okozó életkort okozzák. Ez úgy történik, hogy károsítja a bőrt. Az eljárás során enyhe csípős érzést érezhet, de a fájdalom általában minimális, és nem szükséges anesztézia. A kezelés általában 20 percig tart, de az Ön esetének súlyosságától függően változhat. Számos kezelést igényelhet a foltok megfelelő eltávolítására.

Kezelés után

A postoperatív ellátás általában minimális. Előfordulhat, hogy a területen néhány vörösség keletkezik, ami általában néhány óra múlva el is múlik. Duzzanat is lehet, ami akár egy-két napig is eltarthat. E feltételek egyikének sem kell aggodalomra adnia. A normál napi aktivitást a kezelés után újra lehet folytatni.

A lézeres kezelés kockázatai minimálisak. A lézereket évek óta használják orvosi és dermatológiai eljárásokhoz. Lehet, hogy némi vörösödést és duzzanatot tapasztal, amelyek mindkettő eltűnnek.

A kezelést követően az életkor foltjai fokozatosan elhalványulnak. A kívánt eredményeket az eljárást követő egy-két héten belül meg kell jeleníteni. A lézeres kezelés általában nagyon hatásos a korosztályok kezelésére, és az eredmények általában állandóak. Azonban új napfényeket fejleszthet a napfénytől.

kockázatok

Eredmények