Magnézium orotát előnyöket

A magnézium kiegészítő formájaként a magnézium-orotát segít megőrizni optimális kapacitásukat. Teljesíti az energiát előállító és a szív, az izmok, a csontok és az idegek egészségét fenntartó fontos szerepeket. A magnézium és az orotát mindkettő segít a DNS építésében. De el kell nyelnie a magnéziumot, mielőtt a tested használhatná, és az orotát fokozza a felszívódást. Beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi szedni, de – a rossz adag magnézium okozhat mellékhatásokat, különösen ha gyógyszert szed.

Magnézium Orotate Áttekintés

A magnézium orotátot úgy állítják elő, hogy a magnéziumot orotikus savval kombinálják, amely általában a szervezet belsejében található, és DNS-építésre használják. Az ózavasav könnyebbé teszi a magnézium áthaladását a sejtmembránokon. Ennek eredményeképpen a szervezet több magnéziumhoz férhet hozzá a magnézium orotát-kiegészítőkben, így több egészségügyi előnyhöz juthat. A magnézium orotát tabletta körülbelül 6% -a magában foglalja az elemi magnéziumot, amely kevesebb, mint sok más kelát formájában , A Global RPh szerint.

Megakadályozza a magnéziumhiányt

A magnézium-orotát elősegíti a magnéziumhiány megelőzését, ami fontos, mivel sokan kevesebbet fogyasztanak az ajánlott étrendi támogatásnál. Ez a fajta szuboptimális bevétel 2. típusú cukorbetegséggel, magas vérnyomással és koszorúér-betegséggel kapcsolatos, a táplálkozási felülvizsgálatokról szóló jelentés szerint 2012. márciusában. A magnézium alapvető szerepet játszik az izomösszehúzódásban és az idegműködésben. A szervezetnek szüksége van arra, hogy fehérjéket és DNS-t termeljen. Lassan érzed magad, ha nem kapsz elég magnéziumot, mert minden sejt attól függ, hogy energiát termeljenek. Az alacsony magnéziumszint elkerülése érdekében a nőknek napi 310 mg-ot kell 320 mg-ra fogyasztaniuk, míg a férfiaknak 400 mg-ról 420 mg-ra kell számolniuk A táplálékkiegészítők hivatala.

Fenntartja a szív egészségét

A magnézium önmagában segít a rendszeres szívverés fenntartásában, és ha az Ön kiegészítése orotikus savval rendelkezik, akkor extra szívinövényeket kaphat. Az orotát egy része olyan anyagokká alakul át, amelyek átmenetileg növelik az antioxidánsokat és javítják az izomaktivitást a szívben, jelentette be 2014 augusztusában az Open Heart tudományos folyóirat. Egy korábbi vizsgálatban a pangásos szívelégtelenségben szenvedő betegek, akik magnézium orotátot vettek A 2009. júliusi International Journal of Cardiology-ban megjelent tanulmány szerint a tünetek a magnézium orotátot szedő betegek 39 százalékában javultak, míg a tünetek a placebót szedő betegek 56 százalékában romlottak.

Erős csontokat épít

A magnézium ugyanolyan fontos az erős csontoknál, mint a D-vitamin és a kalcium. Annak ellenére, hogy a kalcium hozzájárul a csontot létrehozó ásványi anyaghoz, akkor nem szívódik fel a rendszerbe, hacsak nincs sok D-vitaminja, és a D-vitamin szintézise a magnéziumtól függ. A Harvard Orvostudományi és a Vanderbilt Egyetem Orvostudományi Intézetének kutatói azt találták, hogy A magnézium magas bevitele jelentősen csökkentette a D-vitamin-hiány kockázatát, a BMC Medicine által 2013. augusztusában közzétett jelentés szerint.

Lehetséges mellékhatások

A kiegészítőkön keresztül fogyasztott magnézium extra vizet vonhat el a bélbe és stimulálhatja az izmokat a vastagbél falában. Ez azt jelenti, hogy a magnézium orotát nagy dózisa hasmenést, hányingert és hasi görcsöt okozhat: Ha vesebetegségben, vérzési rendellenességben vagy cukorbetegségben, magas vérnyomásban vagy szívbetegségben szedett bármilyen gyógyszert, beszéljen orvosával a magnézium orotát szedése előtt Hogy biztos lehet benne az egészségre vonatkozó igényeinek.