Mesomorf étrend és fogyás

A mesomorf egy olyan személy, aki természetesen sportos fizikummal rendelkezik. A tipikus mesomorf erős és izmos, és könnyebb izomtömegre jutni, mint egy karcsú ectomorf, de hajlamosabb a zsírok nyereségére is. Ezért a súlycsökkentő diéta egy mesomorf esetében gondosan mérlegelni kell a kalóriákat és a makronutrient, hogy biztosítsák a zsírveszteséget, miközben megtartják az izomtömeget.

Kiszámolja a kalóriáit

A testsúlycsökkenéshez kevesebbet kell enni, mint amennyit elfogyaszt, ami a kalóriák csökkentését jelenti. Dr. Layne Norton testépítő és táplálkozási szakértő szerint a mesomorfoknak több kalóriára van szükségük, mint az endomorfok – akik általában több zsírt hordanak – de kevesebbek, mint az ektomorfok, akik gyorsabb anyagcserét és könnyebbséget tesznek. Szorozzuk testtömegét kilóban 15-szer, hogy megtudjuk, hány kalóriát kell fenntartania a súlyát. A testsúlycsökkenéshez ennél kevesebbet kell enni.

Standard Mesomorph Diet

A makroelemek fehérje, szénhidrát és zsír, és mindhárom a kiegyensúlyozott testsúlycsökkentéshez szükséges. A sport táplálkozási Dr. John Berardi szerint a mezomorfoknak kb. 30 százalékos fehérje, 40 százalék szénhidrát és 30 százalék zsírok kiegyensúlyozott makronutriens-hasítása szükséges. Annak meghatározásához, hogy mekkora mennyiségű makronutriensre van szükséged, meg kell határoznod, hogy mekkora kalóriabevitel 40 százaléka és 30 százaléka van. A fehérje és a szénhidrát mindkettő 4 kalóriát tartalmaz grammonként, így a teljes kalóriát a fehérjékből 4-re osztja meg, hogy hány grammra van szüksége naponta, majd ugyanazt a szénhidrátokra. A zsír 9 kalóriát tartalmaz grammonként, ezért oszd meg a kalóriatartalmadat a zsírból 9-re, hogy naponta kövesse a zsír grammokat.

Mesomorph táplálkozás a testsúlycsökkenésért

Míg a 30 százalékos fehérje, 40 százalék szénhidrát, 30 tökéletes zsír ajánlás meglehetősen standard mezomorf iránymutatás, némi módosításra szorulhat a fogyás miatt. A táplálkozási tanácsadó Ben Cullen azt javasolja, hogy a macronutriens kicserélése kissé csökkenti a zsírégetést, és 30 százalék szénhidrátot, 30 százalék zsírt és 40 százalék fehérjét választ.

Minta étkezési terv

A kijelölt macronutriens osztódást követően mindegyik ételnek csak egyharmada szénhidrátot kell tartalmaznia, csak egyharmada zsír és csaknem egyharmada fehérje. A reggelit füstölt lazacos rántottakkal lehet átvenni, hogy gondoskodhassanak a fehérjéről és zsírjáról, teljes kiőrlésű pirítóssal vagy zsákokkal a szénhidrátokra. Az ebéd lehet egy egész búzacsomagolás vagy pita, sovány pulyka vagy sonka, vegyes saláta, mandula vaj vagy olívabogyó vacsorával, egy extra karcsú bélszínsel vagy egy fehérneműs tőkehal filéjével, barna rizs spárgával, gombával és Paprikát a szénhidrátokhoz, és egy kis olívaolajat a zsírhoz. Minden snacknek ugyanazokat az iránymutatásokat kell követnie, mint kisebb mennyiségben. A túrókészítmények szamócával és apróra vágott mandulával, vagy egy fehérje-rázással egy gyümölcsdarab és egy szelet cheddar jó lehetőségek.

Kevés ember tökéletesen illeszkedik a mesomorf kategóriába, és valószínűbb, hogy két vagy három típus keveréke. Ezért a testtípust csak iránymutatásként használja, tanácsolja Cullennek. Ahogy haladsz, csökkented a súlyodat, és kiszakadsz, a kalóriák száma napi cseppet éget, ami azt jelenti, hogy a testsúlycsökkenés mértéke lassúbbá válik, ezért lehet, hogy kicsit le kell dobnia a kalóriát. Az élelmiszerek címkéjén feltüntetett információk segítségével szorosan kövesse nyomon ételeit.

Megfontolások, követés és beállítás