Nátrium a zsetonokban

Egy marék ropogós és sós burgonya vagy tortilla csipke közös kísérője a szendvicseknek vagy a sült hamburgereknek. A feldolgozott és elkészített ételek, mint például a csipke, az átlagos táplálkozás fő sóforrása. Ha megpróbálja korlátozni, hogy mennyi nátriumot fogyasztanak naponta, többet megtudni a sók tartalmáról, segíthet az egészségesebb és az alacsonyabb nátrium kiválasztásában.

Nátrium

Az átlagember naponta 3,400 mg nátriumot fogyaszt, ami negatív egészségügyi következményekkel járhat. Ha több nátriumot vesznek be, mint a vesék, akkor megszünteti a véredet. Ha a szervezetben több nátrium van, mint amennyire szüksége van, előfordulhat, hogy megtartja a vizet és megduzzad. Ha túl sok sót fogyaszt hosszabb ideig, akkor fokozott kockázatot jelenthet szívbetegségek, szívelégtelenség, stroke és vesebetegség esetén.

ajánlások

Az átlagos táplálék előnyös lenne a nátriumbevitel csökkenésének. A MayoClinic.com megjegyzi, hogy a nátrium bevitelének felső határa a legtöbb esetben 2,300 mg. Ha afroamerikai, 51 évesnél idősebb vagy magas vérnyomása, vesebetegsége vagy cukorbetegsége van, akkor a napi bevitelt 1500 mg-ra vagy annál kevesebbre kell korlátoznia. Ezek a felső határértékek, és még többet tudsz javítani az egészségedről, ha kevesebbet fogyasztasz ezekből az összegekből.

Játékpénz

Míg néhány burgonya és tortilla chip márkája alacsony nátriumtartalmú fajtákból származik, a chip opcióinak nagy része nagy mennyiségű nátriumot tartalmaz 1 oz-nál. szolgáló. A rendszeres burgonyaforgács tartalma 149 mg, és egy adag tejföllel és hagymával ízesített burgonya-csipke 177 mg nátriumot tartalmaz. Ugyanakkora mennyiségű grillezett burgonya-csipke 213 mg nátriumot tartalmaz. Egy 1 oz. A sima tortilla csipke adagja körülbelül 170 mg nátriumot tartalmaz, és a nacho sajtos ízesített tortilla csipke 174 mg. A ranch ízesített tortilla zsetonok azonos méretűek 147 mg nátriumot tartalmaznak, és a taco ízesített tortilla zsetonjai 223 mg-ot tartalmaznak.

tippek

Ha zsetonokkal kell rendelkeznie, akkor ragaszkodjon egy 1 oz-hoz. szolgáló. Könnyű fogyasztani ennél sokkal többet, ami növeli a snack vagy mellékétel nátriumtartalmát. Ha rendszeresen zacskókat eszel, keressen alacsony nátriumot vagy sómentes opciókat. Az egészségesebb rágcsálnivalók kiválasztása, amelyek nátrium-nátriumot általában az egész idő alatt tartanak, hogy egészséges szinten tartsák a sóbevitelt. A friss gyümölcsök és zöldségek alacsony nátriumtartalommal rendelkeznek, és sok tápanyagot kínálnak napi rendszerességgel.