Normál koleszterin szintek kor szerint

A kor fontos szerepet játszik a koleszterin mennyiségében a vérben. Ha 45 évesnél idősebb, ha férfi vagy, és 55 évesnél idősebb, ha nők vagyunk, a koleszterin-probléma “kockázati tényezője” az Egyesült Államok kormánya nemzeti koleszterin-oktatási programjának vagy NCEP-nek megfelelően. A nők normális javulást vagy HDL-koleszterinszintet értek el, mint a férfiak egész életük során, jobb a koleszterinszint és a rossz, illetve a menopauza előtti LDL-koleszterinszint.

Jelentőség

A szívbetegség kockázata növekszik, ahogy a teljes és a rossz vér koleszterinszintje nő, és a jó koleszterinszint csökken. Az életkor kevés hatással van a jó koleszterinre, de a teljes és a rossz koleszterin emelkedik az életkorral. A koleszterin-túrák azonban nem elkerülhetetlenek, mivel az étrend, a testmozgás, a súly, a dohányzásról való leszokás és a magas vérnyomás kezelése javíthatja a koleszterint. Amikor a teljes koleszterinszint csökken, a szívbetegség kockázata kétszer annyi százalékkal csökken, a “The 8-Week Colesterol Cure” szerint. A koleszterinszint 5% -os csökkenése a szívbetegségek kockázatának 10% -os csökkenését eredményezi.

Ok

A teljes és a rossz koleszterin szint emelkedik az életkorral, mert az LDL vagy a rossz koleszterin vérből eltávolító alacsony sűrűségű lipoprotein-receptorok kevésbé aktívak az életkorral. Azonban a kapcsolat a testzsír százalék és a teljes és a rossz koleszterin között “sokkal erősebb”, mint a kor és a koleszterinszint közötti kapcsolat, a “Kontrolling koleszterin a természetes út” szerint. Szerző Dr. Kenneth Cooper hozzátette, hogy a nőknél kisebb a koleszterin-problémák, mint a férfiak a menopauza előtt, mert az ösztrogén növeli a jó koleszterinszintet és csökkenti a rossz koleszterint.

Összehasonlítás

A nők jóval magasabb koleszterinszintje megvédi őket a szívbetegségektől, míg a férfiak gyakran szívbetegségre vannak hajlamosak, mivel a jó koleszterin 40 mg / deciliter vagy mg / dl alatt a szívbetegség “fő kockázati tényezője”. A férfiak átlagos vagy normális koleszterinszintje minden korcsoportban 42-44 mg / dl, míg a nők átlagos jó koleszterinszintje 53 mg / dl a 30. életév előtt, 57 mg / dl 30-39, 58 mg / DL 40-49 éves korban, 60 mg / dl 50-59 és 62 mg / dl 60 év feletti értéknél.

Változtatások

A nők teljes koleszterinszintjének mérése a menopauza utáni súlyos szívbetegség kockázati tényezővé válik, mivel átlagos koleszterinszintjük 194 mg / dl-ről ugrik, amikor 40-49 évesek 219 mg / dl-re, 50-59 éves korukban. A teljes koleszterinszint 200 mg / dl fölötti kockázati tényező, az NCEP jelentése szerint. A férfiak átlagos összkoleszterinszintje 205 mg / dl, ha 40-49 és 208 mg / dl, ha 50 éves vagy annál idősebb. A 40 éves kor alatti férfiak átlagos koleszterinszintje 185 mg / dl, de a nők esetében 183 mg / dl.

Megfontolás

A rossz koleszterin fontosabb, mint a teljes és a jó koleszterin a szívbetegségek kockázatának megállapításához, és a rossz koleszterinszint meghaladja a 130 mg / dl-t, “határvonal magas”, jelentette az NCEP. A férfiak átlagos rossz koleszterinszintje 136 mg / dl a 30. életév előtt, 149 mg / dl, amikor 30-39, 162 mg / dl, amikor 40-49, 165 mg / dl, amikor 50-59 és 164 Mg / dl, ha 60 évesnél idősebbek, a “Kontrolling koleszterin természetes útja” szerint. Nők esetében 126 mg / dl, 129 mg / dl, 136 mg / dl, 159 mg / dl és 159 mg / dl átlagos rossz koleszterinszint van.