Normális cukor glükóz szintje egy emberben

2007-től több mint 23 millió amerikai élt cukorbetegségben. A 23 millió közül körülbelül 12 millió felnőtt férfi. Akár cukorbetegsége van, akár nem, az American Diabetes Association javasolja a vércukorszint rendszeres értékelését, hogy csökkentsük a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és segítsük a betegségben szenvedőket abban, hogy fenntartsák vércukorszintjüket.

Vércukor

A glükóz vagy a vércukor a szervezet energiaforrása. Az endokrin rendszer felelős a glükóz mennyiségének szabályozásáért a véráramban. Ha a szervezet nem tudja szabályozni a glükóz mennyiségét a szervezetben, a cukorbetegség bejuthat. Míg kétféle cukorbetegség létezik, mindkettőt magas vércukorszint jellemzi. A vérvizsgálat a leggyakoribb módszer a férfiak és nők glükózszintjének felmérésére a véráramban.

A1c

Az A1c egy laboratóriumi teszt, amely a laboratóriumi rajzot megelőző két-három hónapos időszakra becsüli az átlagos vércukorszinteket. Ez a teszt elárulta orvosának, hogy milyen jól kezeli a vércukorszintjét. Ideális esetben a férfiak és a nők esetében az A1C-nek kevesebb mint 7 százaléknak kell lennie, ami átlagban 150 mg glükóz / deciliter.

Böjti a glükóz tesztet

Az éhomi glükózvizsgálat laboratóriumi vizsgálat, miután semmi sem volt enni vagy inni 8-12 órával a labor rajzolása előtt. A Medline Plus azt állítja, hogy az éhomi glükóz teszttel értékelteknek a szintje 100 milligramm / deciliter (mg / dl) alatt kell lennie. A férfiak és a nők között nincs különbség. Ha a szintje 100 és 125 mg / dl között van, akkor cukorbetegségnek minősül. És azok számára, akiknek a vércukorszintje meghaladja a 125 mg / dl-t, diabetikusnak tekintik őket.

Rendellenes eredmények

A cukorbetegségen kívül sok más feltétel is fokozhatja a glükózszintet. Néhány ilyen körülmény közé tartozik az akut stressz, veseelégtelenség, hyperthyreosis, túlzott táplálékbevitel, bizonyos gyógyszerek és hasnyálmirigy-gyulladás. Éppen ellenkezőleg, olyan állapotok, mint a májbetegség, az alkoholfogyasztás, az éhezés és a hypothyreosis okozhatják a glükóz szintjét.

vezetés

A cukorbetegség sok más súlyos egészségügyi állapotot, például szívbetegséget, stroke-ot, veseelégetést és idegkárosodást okozhat. Vaksághoz és halálhoz is vezethet. Ezért elengedhetetlen, hogy ha cukorbetegsége vagy cukorbetegsége van, akkor szorgalmasan kezeli a vércukor szintjét. Az American Diabetes Association javasolja a glükóz monitorozását napi otthoni monitoron. Azt is ajánlják az A1C tesztet, legalább évente kétszer annak biztosítására, hogy a glükóz jól szabályozott legyen.