Oregán olaj a gyermekek számára

Az alternatív gyógyászatban egy emelkedő csillag az oregán olaj. Az oregánó a mediterrán ételekben főleg fűszerezett, de a gyógynövény olajtartalmának koncentrált adagjait évszázadok óta használják számos gyötrelme, többek között emésztési és légúti megbetegedések gyógyításaként. Ilyen csodálatos eredményekkel lehet kísérteni, hogy ezt az aromás olajat használja a gyermeke kezelésekor. De a zsűri még mindig ott van, ahol a gyermekek biztonságát érinti.

Történelem

Az oreganoolaj a 20. század elején debütált Észak-Amerikában, de az ókorban széles körben használták. Hippokratész széles körben írt a vad oregánó olajjáról, dicséretként énekli az emésztési zavarok, bőrbetegségek és légúti megbetegedések gyógyítására. Az 1400-as években a Paracelsus használta a vadon élő gyógynövényt bőrbetegségek, sárgaság, gombafertőzések, hányás és hasmenés kezelésére. A gyermekek kezelésére használt olajról azonban nincs történeti dokumentáció.

A kutatás megerősíti a gyógyító tulajdonságokat

Nemrégiben az oregán olajja megújult tudományos elismerést kapott. Egy 2001-es tanulmány, melyet dr. Harry G. Preuss, et.al. a Georgetown Egyetemi Orvosi Központban végeztek, megtalálta az oreganoolajat, amely hatékony és hatékony az élesztőfertőzések leküzdésében. Egy másik tanulmány ugyanazt a csapatot a sztefrolokokusz baktériumok elleni oreganóolajra vetette fel, és úgy találta, hogy az antibiotikum hatásos. Hatékonynak bizonyult a felső légúti fertőzésekért felelős koronavírusok ellen is. Bár a kutatás ígéretesnek tűnik, a kísérleteket tesztcsövekben és néhány egéren végezték. A kísérlet eredményei alapján a gyermekeinek adagolása gyenge lenne.

Alkalmazások a gyermekek számára

Vélemények változnak, vajon az olajat gyermekeknek kell-e használni. Néhány gyártó csak helyileg alkalmazható, míg mások támogatják az orális adagolást 5 éves vagy annál idősebb gyermekek számára. Általánosan elfogadott, hogy az oregán-olajat nem szabad terhes vagy ápoló anyáknak használni, és a legtöbb egyetért abban, hogy nem alkalmazható fiatal csecsemőkön, noha néhány lelkiismeretesen alkalmazzák a lábak talpára vagy a csecsemők vízfürdőjére Mint 6 hónap. 2010-től nincs egyetértés a gyermekek biztonságos használatáról.

Potenciális mellékhatások

Az oreganoolaj számos figyelemre méltó mellékhatással járhat. Az allergiás reakciók és a bőrirritáció a leggyakoribb. A helyi alkalmazás égési érzést és kiütést okozhat. A terhes nők lenyelése esetén az olaj túlterjeszti a méh véráramlását, és gyengíti a méh bélését. Úgy találták, hogy az oreganoolaj befolyásolja a vas abszorpcióját. Ez különösen fontos a gyermekek számára, mert a szervezet étkezési vasat használ fel hemoglobin, az oxigént hordozó fehérje előállításához.

Vásárlás előtt

Oregán olaj vásárlásakor győződjön meg róla, hogy az origanum vulgare fajból származik, amely Görögország, Ciprus és Törökország hegyvidéki régióin vadon termő. Az Észak-Amerikában főzésre használt oregán fajta Mexikói növényből származik, az origanum majoránál. Nem rendelkezik ugyanazon gyógyászati ​​tulajdonságokkal.

Forduljon egészségügyi szolgáltatójához, mielőtt gyógyszerkészítményeket adna gyermekeknek. A gyógynövény-készítmények termékenként változhatnak, és toxikusak lehetnek. Az oregánóolajat rendkívül koncentrált formában értékesítik, és óvatosan kell fogyasztani. Kezdje az olaj kis adagjaival, hogy ne legyenek allergiásak és túladagolás elkerülése érdekében. Óvatosan zárja le az oregán olajokat a gyermekek elől.

Figyelemfelhívó