Paraffinfürdő arthritishez

Az ízületi gyulladás, különösen az oszteoartritisz, az ízület gyulladását is magában foglalja. Nagyon gyakori az ujjakban és a kezekben. Az ízületi gyulladás okozhatja az ízületek kopását és deformálódását is. Nagyon fájdalmas lehet, és megóvhatja napi munkáját. Az American Society of Surgery of the Hands azt sugallja, hogy a paraffin fürdőként olyan kezelés módja, amely segít enyhíteni az ízületi gyulladás fájdalmát.

Elérhetőség

A legtöbb gyógyszer és áruházban paraffinfürdők és viaszok állnak rendelkezésre. Az orvosi ellátási boltokban is vásárolhatja őket, és offline állapotban is. Egy crockpot – amelyet nem használsz élelmiszerhez, mert a viasz nehéz lesz leállni, ha megolvadt – fel lehet használni a viasz felmelegítésére is. Ha paraffinos fürdőkészülék helyett crockpot használ, vásároljon hús- vagy édesség-hőmérőt, hogy megfigyelhesse a hőmérsékletet.

eljárás

Helyezze a viaszt a fürdõbe vagy a borostyánba. Ha nem automatikus hőmérsékletű fürdőt használ, a viaszt 125 fokig melegítse, az Arthritis Insight szerint. Az ásványi olajnak a viaszhoz való hozzáadása után megolvadva kicsit vékonyabbá válik, és hagyja, hogy egy kicsit tovább tartson. Fogja meg a kezét közvetlenül a fürdõ felett, mossa bele és emelje fel. Ismételje meg ezt az eljárást 5-10-szer, a vastagságtól függően. Hagyja a viaszt kb. 20 percig, majd húzza le.

Hasznos tippeket

Ha ásványi olajat ad a viasznak, hogy vékonyabbá váljon, többször kell beporni. Miután elkészült a mártással, a kezét egy műanyag zacskóba helyezve, majd egy pamut törölközővel vagy sütőszalaggal csomagolva hosszabb ideig tartja a hőt. Kísérletezzen azzal, mennyi ideig tart a viaszon az érzés alapján.

szempontok

A helyi üzletekben könnyen beszerezhető paraffin-fürdő berendezés általában elég nagy ahhoz, hogy be tudja nyújtani kezét. Ha paraffinterápiát szeretne használni a csuklójára, lábaira vagy bokájára, nagyobb modellek állnak rendelkezésre. Ne feledje, hogy a viasz olvad. Minél nagyobb a fürdő, annál hosszabb ideig tart a cseppfolyósított viasz. Ellenőrizze a csomagolást egy pontosabb időtartamra, hogy a fürdő készen álljon.

Figyelem

Ügyeljen arra, hogy a hőmérséklet megfelelő legyen, mielőtt a testrészeket paraffinviaszba merítené, mert égési sérülést okozhat. Ne használja ezt a terápiát, ha bármilyen nyílt sebzés van. Vigyázz, hogy a viasz ne essen ki a fürdőből. A készülék oldala forró lehet, és a túlhevített viasz tüzet okozhat, ezért ne hagyja felügyelet nélkül.