Piros dudorok a babák bőrén

Bár a csúnya dudorok és foltok, amelyek megakadályozzák a baba puha bőrét, kellemetlen meglepetés lehet, a kiütések és a bőrbetegségek nagyon gyakoriak az újszülötteknél és csecsemőknél. Mivel nehézségekbe ütközik a kisebb aggodalmak, például a hibajelzés vagy a hőkiütés, súlyosabb körülmények között, például allergiás reakciók esetén, fontos, hogy gyermeke orvosi értékelést kapjon, hogy pontosan diagnosztizálhassa és kezelhesse a dudorok.

típusai

A vörös dudorok leggyakoribb oka a baba bőrén a pelenka kiütés. Ha a vörös dudorok a pelenka területén kívül fordulnak elő, más lehetséges okok közé tartozik a baba akne, ekcéma, víruskiütés, erythema toxicum, hőkiütés, kontakt bőrkiütés és csalánkiütés. Sok ilyen kiütés meglehetősen hasonlónak tűnik, de a gyermek orvosának képzett szeme – a bőrkiütéshez kapcsolódó releváns háttérinformációkkal együtt – általában segíthet neki diagnosztizálni a baba bőrének állapotát.

Időkeret

Amikor megpróbálja azonosítani a dudorok okait, fontos figyelembe venni a gyermek életkorát. A baba pattanása, amely a baba arcát vörös dudorok klaszterjével tudja megszüntetni, gyakran három-négy héten belül születik meg. Az erythema toxicum – a bőr olyan állapota, amely sík vörös foltokat eredményez, középen csipkebillentyűkkel – 5 napos életkor után megjelenik, és 7-14 napon belül eltűnik. Bár az újszülöttek allergiás kiütéseket tapasztalhatnak, mint a csalánkiütés és az ekcéma, ezek gyakrabban fordulnak elő két-hat hónapos kisbabákban.

szempontok

Mivel a csecsemők nem tudnak elmozdulni a hibákról, vagy megmondani, mikor harap az ember, ők különösen sebezhetőek a hibákkal szemben. Ezek a harapások bármely szezonban és bármilyen otthonban – akár tiszta, kisállat-mentes is – előfordulhatnak. A hibás harapások lehetnek a bűnöző vörös harapja mögött húzódó bűnösök, ha kevesebb, mint 20 ütközés van jelen, és ha egy apró lyuk látható a koponya közepén.

Megelőzés / Solution

Mivel a csecsemők nem izzadnak, gyakran tapasztalják a hőkiütést – olyan állapotot, amely apró vörös dudorokat vagy pattanásokat okoz – amikor a verejtékmirigyekhez vezető pórusok blokkolódnak. Ez a körülmény leggyakrabban meleg vagy párás időjárás esetén fordul elő, bár ez akkor is előfordulhat, ha hűvösebb időben túlcsomagolja vagy átölti az újszülöttet. Beszéljen a baba orvossal a hőkiütés kezelésével, miközben lehűti a gyermeket és egy hűvös mosogatószert alkalmaz az érintett területre.

Figyelem

A vírusos betegség, a roseola, magas lázzal jár együtt egy vörös foltos kiütéssel, amely a felső háton és a nyakon kezdődik, és elterjedt a gyermek törzsére és végtagjaira. Bár a betegség általában önmagában is eltűnik komplikációk nélkül, a magas láz egyes gyermekeknél lázas görcsrohamokat okozhat. Ezek a rohamok általában ártalmatlanok, de szörnyűek lehetnek mind a szülők, mind a gyermekek számára. Hívja orvosát haladéktalanul, ha a baba lázas rohamot tapasztal.