Relora a fogyásért

Az amerikaiak egyre sűrűbbek: az amerikaiak 66 százaléka túl sokat mér, és ezek 33 százaléka klinikailag elhízott, ami azt jelenti, hogy testtömegindexük meghaladja a 30-at, a National Institute of Diabetes, Emésztési és Vesebetegségek. Sokan azt remélik, hogy lefogynak a természetes kiegészítők és a kábítószer-fogyasztás elleni gyógyszerek, amelyek segítségével könnyen és biztonságosan fogyaszthatók. A Relora, egy over-the-counter gyógynövény készítmény, azt állítja, hogy növeli a testsúlycsökkenést a stressz szintjének csökkentésével.

Meghatározás

A Relora két növényi kivonatból, a Magnolia officinalis-ból vagy magnóliaból és a Phellodendron amurense-ből vagy philodendron kéregből készült kínai gyógynövényeket kever össze egy tablettában. Az egyes növények pontos képletét és mennyiségét nem publikálták.

Célja

A Relora gyártói azt állítják, hogy a kiegészítés csökkenti a stressz szintjét a kortizol és a dehidroepiandroszteron vagy a DHEA hormonszintjének egyensúlyozásával. A kortizolszint emelkedik, ha egy személy válik stresszessé és a DHEA csökken. A kortizolszintek csökkenése és a DHEA növelése, a formulára vonatkozó állítások alátámasztása csökkenti a stressz szintjét, ami a stresszmennyiség csökkenéséhez vezet. A gyógyszer csak úgy érinti, hogy befolyásolja a stressz étkezését, és nem azt állítja, hogy étvágycsökkentő.

Dózis

A Relora testsúlycsökkenés ajánlott adagja 250 mg naponta háromszor, szájon át, az Egészséges élet javasolja. A terhes nők, a terhes nők és a szoptató nők nem viselhetik a Relorát, javasolja a Bellaonline.

Hatékonyság

Nincsenek közzétett tanulmányok a Relora súlycsökkenés hatékonyságára vonatkozóan, a University of Michigan Egészségügyi Rendszer honlapján.

Mellékhatások

A Relora fő ismert mellékhatása az álmosság, a University of Maryland Medical Center honlapján. Ne vezessen gépjárművet, és ne kezeljen gépet addig, amíg nem tudja, hogy a gyógyszer hatással van rájuk, és ne szedjen semmilyen más nyugtatót vagy alkoholt, amikor Relorát szed, mivel a kombináció súlyosbítja az álmosságot. Néhány embernél szájszárazság, hányinger és fejfájás fordul elő, a BellaOnline szerint. Enyhe hasmenés is előfordulhat, az egészségesebb élet jelentései. A gyógyszeren azonban nem végeztek klinikai vizsgálatokat, ezért egyéb mellékhatások is előfordulhatnak. Mint minden gyógyszer esetében, beszélje meg a szokatlan tüneteket, miközben a gyógyszert orvosával veszi.