Rendben van-e úszni?

A fertőzött olajtömítés folyadékkal megduzzad, ami a szemhéjon lóg. Ez a duzzadt, vörös bump érzékeny az érintésre, és minden korosztályban előfordulhat, bár bizonyos viselkedés növeli a sty tapasztalatának kockázatát. Például, ha a szemet mosogatja vagy nem alaposan mosogatja a kezét, mielőtt megváltoztatja a kontaktlencsét, növeli a fertőzés kockázatát. Az úszás veszélye a víz környezetétől és a saját védelmi intézkedéseitől függ.

Jó Goggles

Megfelelő védőszemüveg viselése megakadályozza a szennyeződés szennyeződését. A szivattyú belsejében lévő folyadék olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek képesek megfertőzni valaki más szemcsatornáját, ha ujjai vagy arca érintkezésbe kerül a szálakkal. Emellett az úszás védőszemüvegek kemény szerkezete megóvja az érzékeny szemhéját a könyököléstől vagy a lábbal lökő lábaktól, amelyek megrepedhetik a sztéket, és további fertőzést okozhatnak. Védőszemüveg nélkül egy úszókészülék, akinek a keze véletlenül megcsiszolja a rúdját, megsebesítheti saját könnycseppjét, ha rögtön dörzsöli a szemét. Vizsgálja meg a védőszemüveget az úszás előtt szivárgással, a fejed körül húzásával, és az arcodat vizes mosogatóban.

Klór szövődmények

A védőszemüvegek akadályt képeznek a medence és a klórozott víz között. Azonban a klórral szembeni érzékenységben szenvedők érzékenyek és égető szemmel lélegezhetik a levegőt egy fedett medence belsejében. A szemek karcolása vagy dörzsölése az irritációra adott válaszként megtörheti a szúrást, így a szemhéja fájdalmasan nyers és zavaros. A klór-érzékenység nélküliek, akik állandóan védik a szemüveget, nem szabad problémákat tapasztalniuk a klórozott medence úszva.

Kockázatok mások számára egy úszómedencében

A megfelelően kezelt kommunális medence magas klórtartalma szinte lehetetlenné teszi a mások szennyezését, miközben úszni fog. Védje szemüvegét azonban egy zsúfolt vagy aktív medencében. Kerülje az úszás gyermekes medencékben vagy magán medencékben, a szeme ellenére. A magán medencék klórszintje jóval alacsonyabb, mint egy kommunális vagy önkormányzati medence, ami megkönnyíti a baktériumok megtapadását a vízben, és megfertőzheti másokat. A gyerekmedencék minimális mennyiségű vizet és klórt tartalmaznak, ami még nagyobb valószínűséggel okoz fertőzést az egyének között.

Tavak és tavak

Úszás a tóban vagy a tóban, ahol a pálcika kevésbé biztonságos, mint egy klórozott medence vagy az óceán, mert a víz stagnál és friss. A nem klórozott, pihentető vízlágyú testet langyos hőmérsékleten tartja a baktériumok még akkor is élve, miután úszni kezd. A meleg, pangó vízben való úszás során véletlenül megrepedt, vagy karcolódott sztriptízt a természetben előforduló baktériumok, például a Pseudomonas aeruginosa fájdalmasan fertőzheti meg. A medencékhez hasonlóan a tóban vagy a tóban mesterséges szemüveg nélkül másokhoz közel fekvő úszás növeli a mások megfertőződésének és a szemhéj sérülésének esélyét.