Szabályokat a perm megszerzése után

A perm egy gyors módja annak, hogy a göndör fürtöket egyenes hajra adják. A Permek lehetnek drágák és időigényesek, de a gondozás növelheti a fürtök élettartamát. Figyelje a hajápolási szokásait, hogy a legtöbbet kihasználhassa.

Mossa le és szárítsa meg

Közvetlenül a perm után, 24-72 órát kell várnia a mosás előtt. Ellenőrizze a stylist-ot, aki a haját pontos várakozási időre helyezte el, mert ez a haj típusától és a perm típusától függően változhat. Ha már itt az ideje mosni, inkább meleg vizet használjon, mint forróságot, mert a hőség tönkreteheti a fürtjeit. Válasszon sampont és kondicionálót, amelyet kifejezetten a hajszálakhoz fejlesztettek ki, hogy segítsen megvédeni az edényt, és megóvja a hajszál túlságosan száraz állapotát. A haját egy széles fogú fésűvel fésülje meg, miközben még mindig nedves és a hajápoló van. Ez segít megakadályozni a törési sérülést a kefével. Ne dörzsölje a haját egy törülközővel, hanem cseréld le, és hagyja levegőn megszáradni, hogy megakadályozza a frizura.

Tegye le a hőt

A hő lehet a legnehezebb ellenség, ezért miközben megpróbálja fenntartani a fürtjeit, ne használjon olyan fűtött styling eszközöket, amelyek károsíthatják a hajat és lazíthatják a permet. Ha fűtött styling eszközöket kell használnia, először hővédő vagy kondicionáló terméket kell alkalmazni. A fúvószárítóhoz csatlakoztatott diffúzor segít megvédeni a hajat is. Szétszórja a levegőt és nem zavarja a göndörítést, mint a rendszeres szárítás.

Használja a jobb oldali termékeket

Ha itt az ideje, hogy stílusa a haját, válassza a styling termékek, amelyek alkoholt szabad megtartani a haja hajszárítás. Keressen olyan hidratáló samponokat és kondicionálókat, amelyeket kifejezetten a hajszálak számára fejlesztettek ki. Adja a haját egy havi kondicionáló kezelésnek, hogy hidratálja. Kerülje el a gumikesztyűk használatát a ponytaillékeknél, ehelyett használjon szövetbevonatú sávokat, hogy megakadályozza a törést.

Get It Trimmed

A fürtök tartásban való tartásának egy része rendszeresen, négy-hat héten keresztül vágja el a hajad. A szőrzet kivágása segít a fürtöknek, és a haját egészségesnek látja. Túl sokáig várakozni, hogy a megkötött hajszálakat kiveszük, a haj károsodását okozhatja, akkor ha bejön a vágásba, több hajat kell levenni, lerövidítve a megmaradó élettartamát.