Szivárgó szívszelep és testmozgás

A szivárgó szívszelep genetikai tényezők vagy a szív eredetű sérülése lehet. A szívbetegség diszfunkciójának gyakori okai a magas vérnyomás és szívrohamok. Bár a mozgás bizonyos fokú szerepe van annak, hogy megakadályozzák a cardiovascularis megbetegedésben szenvedőket, a mérsékelt intenzitású testmozgás hatása a szívbetegségekre korlátozott, és a legtöbb orvos javasolja a magas intenzitású edzést a fejlett szülészeti betegségben szenvedő betegek ellen.

A szivárványos szívbetegségről

A szíve négy kamrával rendelkezik. Ezek közül kettőt elválasztják a másik kettőt szelepekkel – kifejezetten a mitrális és tricuspid szelepek. Ezek közül kettőt elválasztják a keringési rendszer többi részétől az aorta és a pulmonalis szelepek. A szivárgó szívbillentyűk – az orvosi világban, amelyet “szelepszívbetegségnek” neveznek – azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a szívén keresztül áramlana, mint általában, a vér visszafolyik. A szívbetegség leggyakoribb helye a bal szívének szelepében található – az aorta és a mitrális szelepek.

A szivárgó szelep használatával kapcsolatban

Nincsenek hatalmas mennyiségű adat arra vonatkozóan, hogy milyen hatással lenne a szivárgó szelepen lévők gyakorlása. Azonban, mivel a testmozgás nagyobb terhet ró a szívműködésre, az orvosok általában aggodalomra adnak okot, hogy a szivárványos betegek nagy intenzitású gyakorlása tovább ronthatja a szelepet, súlyosbítja a szelephiba tüneteit és a túlélést. A Gyakorlat az Orvostudomány, az Amerikai Orvostudományi Főiskola egyik projektje, a szájsebészeti megbetegedésben szenvedő betegek gyakorlása alacsony hatást gyakorolhat az ilyen jellegű szövődmények elkerülésére.

Bizonyítékok a mitralis szelepbetegségben való alkalmazás ellen

A Journal of the American College of Cardiology 2010. júniusi kiadásának tanulmánya szerint a közepesen súlyos-súlyos mitralis betegségben szenvedő betegeknél a betegség súlyossága és a szívelégtelenség tüneteinek növekedése kb. A betegek egyharmada. Ez azt sugallja, hogy a testmozgás ellenjavallt a mitralis betegségben szenvedő egyénekben.

Bizonyítékok a mitralis szelepbetegségben való alkalmazásra

Az “Echocardiography” folyóirat 2010. októberi számában közzétett, a mûtéti betegségre gyakorolt ​​hatások másik tanulmánya azonban más következtetésekre jutott, és megállapította, hogy a testmozgásnak nincs hatása egy adott típusú mitralis betegség súlyosságára. E két tanulmány látszólag ellentmondásos eredményei valószínűleg a tanulmányok tervezéséből származnak – különböző betegcsoportokat alkalmaztak különböző fokú mitralis betegségben.

Beszéljen orvosával

Ha szivacsos szívbetegségben szenved, és egy edzésprogramot indít, akkor a legjobb dolog, ha beszélhetnél orvosával, aki képes lesz arra, hogy ajánlásokat fogalmazzon meg Önnek az edzés során, amely a betegségének sajátos fázisán és típusán alapul . Az orvosi tanácsadás nélkül végzett edzésprogram kezdete előzetesen nem lenne tanácsos, mivel ez a betegség súlyosbodásához vezethet.